windows-8-novy-os-od-microsoftu-jiz-v-roce-2012
Novinka Windows 8 : Nový OS od Microsoftu již v roce 2012

Windows 8 : Nový OS od Microsoftu již v roce 2012

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

26. 10. 2010 11:00 10

Zaměstnanci Microsoftu na svém blogu zveřejnili několik informací o chystaných Windows 8. Podle všeho se nového operačního systému dočkáme v roce 2012.

Reklama

Nejnovější z operačních systémů softwarového giganta právě oslavil své první narozeniny a už se začíná mluvit o jeho nástupci. O Windows 8 se zatím jen spekuluje, ale několik informací se na povrch přeci jen dostalo. Na nizozemském blogu společnosti Microsoft poprvé padl oficiální termín vydání Windows 8. Nový OS by měl být k dispozici již v roce 2012, tedy tři roky po vydání oblíbených „Sedmiček.“

Windows 8 : Nový OS od Microsoftu již v roce 2012
i Zdroj: PCTuning.cz

„Microsoft pracuje na vývoji nové verze Windows. Na trhu se však neobjeví dříve, než za dva roky,“ prozradila zpráva, která byla z blogu posléze stažena. Microsoft se k novému systému odmítá vyjádřit a kromě pravděpodobného roku vydání tedy nevíme skoro nic. Podle některých jde o pouhý marketingový tah.

Windows 8 : Nový OS od Microsoftu již v roce 2012
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Velmi zajímavé vyjádření nedávno padlo z úst Steva Ballmera. Šéf Microsoftu prohlásil, že jde o nejriskantnější produkt, na kterém softwarový gigant v současné době pracuje. Obavy Microsoftu jsou oprávněné, neboť Windows 8 budou mít obrovskou konkurenci právě ve svých předchozích verzích. Hlavně pak v podobě nejrychleji prodávaného systému všech dob - Windows 7 a stále nejrozšířenějších XP.

Nepřehlédněte:

Zdroj: PCGH, vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama