opera-11-ve-verzi-alfa-k-vyzkouseni-co-prinese-noveho
Novinka Opera 11 ve verzi Alfa k vyzkoušení — co přinese nového?

Opera 11 ve verzi Alfa k vyzkoušení — co přinese nového?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 10. 2010 11:00 2

Opera Software pracuje na nové verzi jejich vlastního internetového prohlížeče a to už 11. v pořadí. Co od novinky, kterou už si můžete vyzkoušet, očekávat?

Reklama

Opera Software usilovně pracuje na další verzi jednoho z nejpopulárnějších internetových prohlížečů. Tím je Opera 11, která se momentálně přesouvá z verze Alfa do verze Beta, a vy máte možnost si Alfa verzi vyzkoušet. Stáhnout si ji můžete na stránkách Opery. A co můžete od nové Opery 11 očekávat?

Opera 11 ve verzi Alfa k vyzkoušení — co přinese nového?
i Zdroj: PCTuning.cz

Asi hlavní novinkou budou tzv. rozšíření, tedy něco podobného jako u Firefoxu. Budete si moci stáhnout různé pluginy, které budou vytvářeny v Opera API (programovatelné prostředí opery) jak samotnými vývojáři Opery, tak i třetích stran. Operu si můžete rozšířit například o doplněk stahování videa z YouTube, počasí nebo překladač celých stránek. Doplňky nejsou na poli prohlížečů žádná novinka, ale zatím je nabídne ve větší a použitelné míře pouze Firefox, Chrome a částečně i klasický Internet Explorer.

Dalšími vlastnostmi nové Opery bude samozřejmě podpora HTML5, integrovaný Flash player, ovšem pouze „na požádání”. Standardně se totiž kód nespustí, zobrazí se pouze rámeček a uživatel musí kliknutím spustit Flash. Tím se zabrání zbytečnému přetěžování procesoru (či grafické karty) hromadou nechtěné reklamy a zase pokud se budete chtít na cokoliv podívat, není problém kliknout.

Pokud testovací verzi Opery 11 chcete vyzkoušet, zajděte na stránky Opery a stáhněte si Alfa verzi. Rozšíření pak můžete získat zde. Zatím jich je celkově 27.

Zdroj: Opera

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama