podepiste-prosim-petici-za-uvolneni-dark-engine
Novinka Podepište prosím petici za uvolnění Dark Engine

Podepište prosím petici za uvolnění Dark Engine

Jan Černý

Jan Černý

16. 10. 2010 14:00 1

Skupina nadšenců stále pokračuje ve vývoji oblíbeného Thiefa a System Shocku 2. Vedení Eidos však sedí jako žáby na prameni.

Reklama

Hrajete z nostalgie staré hry? Máme pro vás zajímavou informaci. U bývalého zaměstnance Looking Glass Technologies (později Looking Glass Studios) našly zdrojové kódy tří legendárních her (Thief 1&2 a System Shock 2) založených na Dark Engine. Je více než patnáct let, co Sean Barrett představil vývojové prostředí, ve kterém je možné vytvářet hry se srovnatelnými efekty jako v Quakovi nebo Unrealovi. I když to v roce 2010 zní velmi směšně, kvůli výkonu tehdejšího hardwaru je na jedné scéně možné zobrazit maximálně 1024 polygonů v terénu, omezený počet světel a maximálně 216 textur v rozlišení 256×256 pixelů. Tedy řečí běžného smrtelníka pouze omezený počet detailů a objektů. I to však bylo víc než dost a například Thief: The Dark Project (1998) jste si mohli plynule zahrát jenom na Pentiu II s 3Dfx Voodoo 2. Přestože LGS už dnes neexistuje, fanoušci vytvořili velké množství modifikací jak pro Thief II: The Metal Age (2000), tak pro System Shock 2 (1998).

Právě zdrojové kódy her by se fanouškům hodili pro přidání detailů nebo zvýšení rozlišení textur nebo třeba modifikaci hry na mobilní telefony (např. Duke Nukem 3D na Palm OS5). Vedení Eidosu však přemýšlí, zda by i po tolika letech nešlo z úspěšných titulů vytřískat další peníze a s uvolněním zdrojových kódů váhá. Je jasné, že Dark Engine je pro potřeby moderních her zcela nedostatečný a žádný komerční potenciál nenabízí. Společnosti, které engine svých starých her uvolnili je opravdu mnoho, jmenujme například id Software (Wolfenstein 3D, Doom 1&2, Quake 1-3), Raven Software (Heretic 1&2, Hexen 1&2) nebo 3D Realms (Duke Nukem 3D, Shadow Warrior). Svoji podporu můžete iniciátorům petice vyjádřit na této stránce.

Zdroj: TTLG Comunity Center

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama