radeon-hd-6850-se-predstavuje
Novinka Radeon HD 6850 se představuje

Radeon HD 6850 se představuje

Z. Obermaier

Z. Obermaier

9. 10. 2010 16:30 53

Dnes si ukážeme první fotografii referenčního AMD Radeonu HD 6850 a povíme si o výkonu

Reklama

POZOR - Spekulace a neoficiální informace!

Radeon HD 6850 se představuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafické karty AMD Radeon HD 6870 a HD 6850 budou uvedeny na trh za 13 dní. S blížícím se datem uvední získává čím dál více lidí nějaké nové informace a někdo dokonce už i finální samply karet. Na obrázku je referenční AMD Radeon HD 6850 s chladičem jež AMD použilo již několikrát, například na Radeonu HD 5750. Ten měl TDP 86W, dá se tedy předpokládat, že novinka na tom bude podobně. Prodejní karta bude stoprocentně vypadat jinak, každý výrobce si osadí svůj tradiční chladič. Výkon karty je ale významně vyšší než má zmíněný Radeon HD 5750. Než si povíme čísla, jež asiaté zveřejnili a která jsou opravdu hodně blízká výkonu představenému v prezentaci k těmto kartám, mrkněme se snad už na finální specifikace obou grafik Radeon HD 6800.

Radeon HD 6850 se představuje
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Když se před měsícem objevil první slajd s parametry grafických karet s jádrem Barts, byl označen za podvrh - kolega Mirek vám ale už tehdy říkal, je informace jsou autentické a měl s velkou pravděpodobností pravdu, tedhy informace platily. Počet SP procesorů a frekvence se ještě u finálních karet mohou měnit. Naše předběžná tabulka ještě není finální, takty karet budou odhaleny až příští týden. Ostatní vlastnosti berme jako fakt. Cenu také nevíme, jen jsem ji odhadl .. vše se dozvíte již brzy. S fotografií vyšel najevo i výkon v benchmarku 3DMark Vantage.

Radeon HD 6850 se představuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Radeon HD 6850 zde podává o 38 procent lepší skóre než Radeon HD 5770, cena obou karet by měla být podobná. Na výkon Radeonu HD 5850 chybí novince 11 procent. Vyšší model Radeon HD 6870 stále zůstal pod výsledkem Radeonu HD 5850, zaostává za ním 3 procenta. Pokud se podíváme na skóre společně s názvem nových karet může to být pro někoho zklamání, neznáme ale to hlavní - cenu! Pokud bude taková jak se předpokládá - ekvivalent dnešních cen Radeonů HD 5750 a HD 5770, bude to bomba. Pokud budeme počítat s očekávanou nízkou spotřebou, významně vzroste poměr výkon/spotřeba. Také poměr cena/výkon by se mohl rázně přesunout na stranu AMD a vyfouknout GeForce GTX 460 tuto výhodu.

UPDATE 10.10 - Jde o spekulace a neověřené informace, tedy se mohou specifikace u finálních karet ještě měnit. Také výkon může být zcela jinde než ukázali číňané. Vše se dozvíte příští týden.

Zdroj: PConline

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama