hudba-budoucnosti-toshiba-predstavila-3d-televize-ktere-nevyzaduji-specialni-bryle
Novinka Hudba budoucnosti: Toshiba představila 3D televize, které nevyžadují speciální brýle

Hudba budoucnosti: Toshiba představila 3D televize, které nevyžadují speciální brýle

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 10. 2010 16:00 5

V prodeji budou na Vánoce. Přístroje s větší úhlopříčkou očekávejte až za několik let.

Reklama

Toshiba představila na veletrhu CREATEC v Japonsku exkluzivní dvojici 3D televizorů, jenž jsou jedinečné především tím, že pro dosažení kýženého 3D efektu nevyžadují speciální brýle. Nová zařízení nemohou zatím adekvátně konkurovat klasickým rozměrným 3D televizím, protože pilotní panely mají úhlopříčku pouhých 12 a 20 palců. Přestože je tato technologii zatím v počátcích, jeví se velice slibně –  v budoucnu díky ní odpadne nutnost nést na hlavě omezující brýle.

Hudba budoucnosti: Toshiba představila 3D televize, které nevyžadují speciální brýle
i Zdroj: PCTuning.cz

Displeje pracují na principu, kdy je každý 2D frame (snímek) zobrazen z devíti různých perspektiv, což lidský mozek spojí do jediného celku, a tak sledující osobě přivodí pocit 3D rozměru. V Toshibě navíc tvrdí, že vyvinutý algoritmus pro extrapolaci nasnímaných poloh umožní mozku superponovat výsledný obraz i pod širokými úhly. Spotřebitelé se dočkají příjemných pozorovacích úhlů, bude jim umožněno sledovat film, aniž by byla přerušena iluze 3D obrazu. Stávající technologie nepříjemně limituje, uživatele svazuje nutností sedět přímo naproti zobrazovací ploše.

Výrobce přesto mírní optimismus: „Bude trvat ještě několik let, než se nám podaří vyrobit/vyvinout televizi s úhlopříčkou větší než 40 palců. Navíc za přiměřenou cenu.“ Toshiba pracuje momentálně i na svém prvním 3D notebooku, jenž bude využívat totožného principu.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Techradar

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama