amd-se-nenecha-odkoupit-oracle
Novinka AMD se nenechá odkoupit Oracle

AMD se nenechá odkoupit Oracle

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 10. 2010 13:35 13

Podle výkonného ředitele Dirka Meyera je ale ochotné naslouchat návrhům…

Reklama

Koncem září oblétla internet zpráva, že Oracle, druhá největší softwarová firma na světě, má v plánu nákup některé ze společností zabývající se vývojem polovodičových čipů. Tato slova zazněla z úst šéfa koncern Larry Ellisona, z nichž následně vyvstala celá řada dohadů a spekulací. Nejdále zašla agentura Reuters, která se oddala hypotéze, že v hledáčku Oracle je nVidia a procesorová divize IBM. S případnou další velkou akvizicí Oracle poté nejvíce spojovala AMD.

Tato skutečnost by rozhodně otočila počítačový průmysl vzhůru nohama. I kdyby se tak čistě hypoteticky stalo, pravděpodobně by to automaticky neznamenalo, že by Intel v dohledné době získál sobě rovného konkurenta.

AMD se nenechá odkoupit Oracle
i Zdroj: PCTuning.cz

Larry Ellison

AMD zvěsti dementovalo: „Společnost není na prodej, ale rádi si poslechneme jakýkoliv návrh, který je v zájmu našich akcionářů“ řekl výkonný ředitel Dirk Meyer. Firma ze Sunnyvale je tak nabídkám přeci jen otevřená. Pokud zapátráme hlouběji v paměti, zjistíme, že obdobné stanovisko zaujímal Dave Orton jen několik měsíců před tím, než jeho společnost kompletně převzala pod svá křídla AMD.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama