geforce-pod-znackou-nvidia-v-usa
Novinka GeForce pod značkou Nvidia v USA

GeForce pod značkou Nvidia v USA

Z. Obermaier

Z. Obermaier

5. 10. 2010 02:33 10

UPDATE Až dosud prodávala Nvidia své karty pod značkou dalších výrobců, v USA se objevily přímo od Nvidie, ta to popírá!

Reklama
GeForce pod značkou Nvidia v USA
i Zdroj: PCTuning.cz

GeForce GTX 460

GeForce pod značkou Nvidia v USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Objevují se další - zde GeForce GTS 450

Na serveru HardOCP se dnes objevila tajemná fotografie s krátkým popiskem. Redaktoři si totiž koupili v obchodě BestBuy (největší síť počítačových obchodů v USA) dvě GeForce GTX 460 přímo od výrobce Nvidia. To je samotné notně překvapilo, tak zavolali na číslo telefonní podpory uvedené v krabici. Pracovník kdesi v Indii jim ale odvětil, že Nvidia sama pod svou značkou grafické karty neprodává. Že by se na pulty dostalo něco, co nemělo nebo se mělo dostat až později? Redaktoři slibují, že se ráno zeptají přímo někoho kompetentního v Nvidii a tuto záhadu rozřeší.

Zaběhnutý model je dnes tento: Nvidia dodává výrobcům karet GPU a některé další součástky, včetně návrhu PCB, chladičů a dalších specifikací. Sestavení karet, včetně pozměněných PCB, nereferenční chlazení už je v režii samotných výrobců. V dávné i nedávné minulosti bylo možné od několika výrobců zakoupit karty vyrobené přímo Nvidií, byly vždy ale vybaveny logem daného výrobce, který vyrobil jen nálepky na karty a krabice. Dosud nikdy Nvidia neprodávala své karty přímo pod svým logem. Jedinou věcí co vyrábí sama firma a prodává pod svou značkou je sada GeForce 3D Vision. Že by Nvidia přešla na nový přímý distribuční model? Nebo se do prodeje dostaly karty určené OEM partnerům a ne veřejnosti? - Více se dozvíme zítra.

UPDATE - Nvidia se k tomuto tématu vyjádřila oficiálně zhruba v tomto znění: Společnost Nvidia se dohodla s obchodní sítí BestBuy na distribuci některých grafických karet s logem a označením Nvidia. Tyto karty pro firmu vyrábí další výrobci. Blíže bude oznámeno v oficiální tiskové zprávě příští týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama