nove-a-vyhodnejsi-mobilni-procesory-intel
Novinka Nové a výhodnější mobilní procesory Intel

Nové a výhodnější mobilní procesory Intel

Jan Černý

Jan Černý

30. 9. 2010 10:00

Během příštích týdnů se můžete těšit na šest nových procesorů pro notebooky. Ty nejúspornější modely mají TDP pouhých 18 wattů.

Reklama

Před několika málo dny aktualizoval Intel ceník procesorů. Kromě několika nových modelů provedl drobné slevy jako třeba u nejlevnějších Celeronů. Zatímco Celeron T3500 (Penryn, architektura Core 2) vyjde při odběru 1000 ks na 80 dolarů, nízkopříkonový Core i7-660LM stojí 346 dolarů. Kromě jednoho Celeronu mají všechny uvedené procesory jádro Arrandale (neboli mobilní variantu Lynnfieldu). Samozřejmostí je tedy dvoukanálový řadič pamětí DDR3, Intel Hyper-Threading (dvě fyzická jádra tvářící se v systému jako čtyři logická), a také automatické přetaktování podle vytížení – Turbo Boost.

Nové a výhodnější mobilní procesory Intel
i Zdroj: PCTuning.cz


Všechny uvedené ceny jsou bez DPH a platí při odběru 1000 ks

Z pohledu uživatelů ultramobilních notebooků, kteří hledí hlavně na výdrž baterie, vypadá nejlépe Core i7-680UM. Ten má kvůli nižšímu příkonu (maximální ztráty 18 W) snížené napájecí napětí a základní frekvenci na 1,46 GHz (to je o 10 % více než u libovolného ULV procesoru). Díky tomu by měla baterie v notebooku vydržet mnohem déle. Pokud budete požadovat vyšší výkon, díky funkci Turbo Boost dojde k přetaktování až na 2,53 GHz. Nevyhovuje cena $317? Tak v tom existuje nepatrně pomalejší a hlavně o 67 dolarů levnější Core i5-560UM s menší L3 cache. I tak by měl jeho výkon stačit požadavkům náročného uživatele. I když zbývající modely svými parametry příliš nevybočují, rozhodně zlepší možnosti výběru.

Zdroj: CPU World

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama