fermi-nahradi-pristi-rok-kepler-nova-architektura-nvidie
Novinka Fermi nahradí příští rok Kepler – nová architektura nVidie

Fermi nahradí příští rok Kepler – nová architektura nVidie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 9. 2010 11:16 23

První grafické karty (když vše půjde dobře) dorazí na pulty obchodů už koncem příštího roku.

Reklama

Včera v podvečer odstartovala GPU Technology Conferece (GTC 2010) společnosti nVidia. Zahajovací projev si na svá bedra naložil Jen-Hsun Huang, výkonný ředitel a zakladatel této společnosti, který oznámil compiler CUDA x86 (ve spolupráci s PGI ), odhalil nové Tesla systémy, hlavně však představil roadmapu tzv. CUDA GPU.

„Vůbec poprvé v historii nVidie vám dnes sdělíme kódová označení nadcházejících dvou architektur“ řekl Jensen a ukázal novinářům slajd, na kterém jsou zmiňována slůvka Kepler a Maxwell. Příští generace GPU, Kepler – mimo jiné pojmenovaná po slavném německém astronomovi, nabídne oproti Fermi 4× vyšší poměr výkon/watt. Kepler bude postaven na 28nm výrobní technologii, přičemž první karty do obchodů dorazí v druhé polovině roku 2011.

Fermi nahradí příští rok Kepler – nová architektura nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz

pro zvětšení klikněte

V roce 2013 se dočkáme architektury Maxwell (pojmenováno po skotském fyzikovi a matematikovi) – čipy budou vyráběny 22nm procesem a podle Jensena bude oproti Fermi až 8 až 16× efektivnější (v paralelních výpočtech). „Chystáme se do budoucna posílit schopnosti samotného GPU, chceme, aby bylo méně závislé na CPU (procesoru), přineseme velké zlepšení výkonu a zavede virtuální paměť“ uvedl na závěr. Informace ale berte s velkou rezervou…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama