chyba-v-twitteru-ovlivnila-tisice-uctu
Novinka Chyba v Twitteru ovlivnila tisíce účtů

Chyba v Twitteru ovlivnila tisíce účtů

Helmich Jiří

Helmich Jiří

21. 9. 2010 14:27 6

Právě v těchto chvílích svět zaplavují tisíce tweetů obsahujících stejný kód. 

Reklama

Chyba ve webovém klientu služby Twitter způsobila, že tisíce uživatelů jsou nyní přesměrovány na stránku třetí strany bez jejich vlastního vědomí. Stačí přitom málo - najet v klientovi na odkaz, který se objeví v Tweetu někoho jiného. Jak to vypadá se můžete podívat na následujícím obrázku. Situaci sledujeme a novinky ohledně této situace budeme postupně přinášet v této novince.

Chyba v Twitteru ovlivnila tisíce účtů
i Zdroj: PCTuning.cz
Chyba v Twitteru ovlivnila tisíce účtů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

14:30 - Jak vidíte, "útoku" se nevyhnuly ani účty čtenářů PCTuningu nebo jeho redaktorů. V současné době je jasné, že ušetřeni jsou pouze uživatelé alternativních klientů.

14:50 - Twitter zatím nepodal žádné oficiální vyjádření.

15:15 - Zdá se, že chyba ve webovém klientovi byla opravena. (15:17 - planý poplach ;-) )

15:35 - První vyjádření Twitteru: "We've identified and are patching a XSS attack; as always, please message @safety if you have info regarding such an exploit."

18:34 - "We're working on a blog post that'll give more info re: (fixed) XSS exploit; we don't believe any user info was compromised." Chyba tedy byla opravena. Další informace přineseme po vydání blogového příspěvku.

Co vlastně daný kód dělá? Využívá JavaScriptové knihovny jQuery a říká, že po najetí myší se text tweetu má zkopírovat do prvního textového boxu na stránce a poté se má odeslat formulář. Dále je nastavena černá barva textu a pozadí. Velmi jednoduché.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama