zune-market-i-mimo-usa
Novinka Zune Market i mimo USA

Zune Market i mimo USA

Helmich Jiří

Helmich Jiří

21. 9. 2010 09:00

Microsoft rozšiřuje pole působnosti ve spojitosti se službami kolem Zune.

Reklama

Microsoft včera oznámil, že rozšíří služby spojené s multimediálním přehrávačem Zune také za hranice Ameriky. Zvěsti kolem rozšíření Zune Marketplace se v USA šířily již několik týdnů a Microsoft tak konečně tyto spekulace potvrdil. Stále to ovšem nevypadá, že by se Marketplace dočkala Česká republika. Služby kolem Zuna zahrnují Zune Pass, prodej hudby, prodej videa a půjčovnu videa. Tyto služby budou uvolněny do nových zemí v různých kombinacích:

Zune Pass

Velká Británie, Francie, Itálie a Španělsko. Jen v těchto zemích bude možné pořidit si Zune Pass. Měsíčně vyjde na 9.99 Euro nebo 8.99 Liber. Dostanete za ně možnost neomezeného stahování, streamování a přístupu do katalogu také z vašich Windows, Windows Phone 7 a Xbox LIVE (a nebo prostě čehokoliv, co přehrává formát MP3). O všechny stažené soubory však ve chvíli, kdy předplatné vyprší, přijdete. To v USA zůstane předplatné za $14.99 a měsíčně si můžete ponechat 10 MP3 souborů, které jsou vaše navždy.

Nákup hudby

Nákup hudby zahrnuje také nákup hudebních videoklipů. Bude to nově možné ve Velké Británii, Franci, Itálii, Španělsku a také Německu.

Nákup videa

Toto je jediná část služeb kolem Zune, o kterou přijdou Itálie a Španělsko. Velká Británie a Francie jsou opět zahrnuty. S nimi navíc Německo, Kanada, Austrálie a Nový Zéland. 

Půjčovna videa

Nejvíce zemí se dočká služby půjčování videa. Budou to samozřejmě Velká Británie a Francie, dále pak Itálie, Španělsko, Německo, Belgie, Rakousko, Irsko, Nizozemí, Švýcarsko, Mexiko, Kanada, Austrálie a Nový Zéland. České republice se tedy i tato služba vyhýbá.

Zune Market i mimo USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Pouze Francie a Velká Británie jsou tedy zeměmi, které se dočkají všech čtyř poskytovaných služeb. Microsoft tak chce rozšířit svoji působnost a ucelit v těchto zemích možnosti nabízené platformou Windows, Windows Phone a Xbox LIVE. Otázkou zůstává, jak moc se např. prodej hudebních videoklipů uživí v době, kdy se jich nemalá část objevuje na YouTube.

V Evropě jsou služby z pohledu USA o $1 až $2 levnější, stejně tak to vychází v přepočtu na Českou korunu, což je situace, na kterou nejsme příliš zvyklí (stačí porovnat např. ceny US a UK Amazonu). Evropské ceny jsou navíc včetně DPH, což rozdíl zvětšuje.

Zdroj: Microsoft, ArsTechnica

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama