zavodni-ferrari-kdepak-to-photofast-uvedl-brutalne-rychle-ssd-se-zapisem-az-1400-mb-s
Novinka Závodní Ferrari? Kdepak, to PhotoFast uvedl brutálně rychlé SSD se zápisem až 1400 MB/s

Závodní Ferrari? Kdepak, to PhotoFast uvedl brutálně rychlé SSD se zápisem až 1400 MB/s

Jan Černý

Jan Černý

21. 9. 2010 11:00 5

Oblé tvary a rudá kapota sportovních aut nejspíše inspirovaly japonský PhotoFast k vývoji extrémně rychlého SSD disku do PCIe ×8 slotu.

Reklama

To, že Japonci patří ke světovým lídrům v oblasti hi-tech technologií je známá věc. Kdo byl šokovaný nedávným uvedením SSD disku se zápisem rychlosti 430 MB/s oněmí dnes úžasem. Ano čtete správně. PhotoFast uvedl SSD disk, jenž vložíte do PCIe ×8 slotu (podobný je např. OCZ Revo) a budete z něj moci číst rychlostí 1500 MB/s a zapistovat na něj maximální rychlostí 1400 MB/s! Pod rudým krytem se nachází serverový SAS RIAD-on-Chip řadič (ROC) LSI SAS2108. Celé řešení je hardwarové a není se co divit, že ROC obsahuje pro řízení a správu RAID 0/1/5/6 pole, 800MHz procesor PowerPC a 512 MB DDR2 cache paměti. Samozřejmostí je 24bit ECC (korekce chyb) zajišťující střední dobu mezi poruchami (Mean Time Between Failures, MTBF) 1 500 000 hodin.

Závodní Ferrari? Kdepak, to PhotoFast uvedl brutálně rychlé SSD se zápisem až 1400 MB/s
i Zdroj: PCTuning.cz
Závodní Ferrari? Kdepak, to PhotoFast uvedl brutálně rychlé SSD se zápisem až 1400 MB/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Výsledky, které PhotoFast prezentuje na svých stránkách, jsou impresivní. Netroufám si hádat, za kolik let se dostanou na tyto hodnoty běžné komerční modely. Pokud budete chtít ze svého počítače vyždímat maximum, budete muset mít čipovou s velmi vysokým počtem PCIe linek – jinak hrozí k omezení výkonu. V případě sestavy na Intelu tak budete muset sáhnout po čipsetu X38, X48 nebo X58. Intel P45 či Core i5/i7 Lynnfield nepřipadá v úvahu. Jedinou nevýhodu tedy je horší kompatibilita s některými základními deskami (výrobce upřesní). Pokud jste čekali, že se bude jednat o malého trpaslíka o velkosti 64 GB, vyvedu vás z omylu. Na trh by se měly dostat disky o kapacitě 240 GB, 480 GB a 960 GB. Ceny oznámí výrobce během příštího měsíce, rozhodně však nebudou lidové.

Zdroj: PhotoFast

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama