snizuje-ipad-prodeje-notebooku
Apple Novinka Snižuje iPad prodeje notebooků?

Snižuje iPad prodeje notebooků?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 9. 2010 16:53 7

Interní odhad společnosti Best Buy naznačuje, že iPad, tablet Apple, snižuje prodeje mobilních počítačů až o padesát procent.

Reklama

Zpráva byla uveřejněna jako součást změny maloobchodní strategie Best Buy, která je největším maloobchodním prodejcem elektroniky na světě, přičemž pouze ve Spojených státech má 1.093 prodejen a iPad v nich začne spotřebitelům nabízet už 26. září. „Lidé jsou za tablet ochotni platit, protože se pro jejich život stal velice důležitý„ řekl Brian Dunn, výkonný ředitel Best Buy. Již počátkem minulého týdne oznámil, že iPad považuje za „nádherně zářící světlo“ v kategorii tabletů a podotkl, že úspěch tohoto přístroje snížil prodeje mobilních počítačů až o padesát procent. Řetězec se s příchodem podzimu zaměří na silnou podporu iPadu a čteček elektronických knih Kindle.

Snižuje iPad prodeje notebooků?
i Zdroj: PCTuning.cz

Silné prohlášení bylo kritizováno, zejména uznávanými analytiky, svá slova tak následně mírnil: „zprávy o zániku těchto zařízení (notebooků/netbooků) jsou přehnaná. Ve skutečnosti vidíme pohyb ve struktuře spotřeby, v níž prodeje tabletů získávají dílčí příležitost. Věříme, že počítače budou i nadále populární z důvodu odlišných vlastností a výhod, které spotřebitelům přinášejí. Abychom uspokojili poptávku, kterou tento rok očekáváme, rozhodli jsme se rozšířit náš sortiment produktů a příslušenství.“ – Spotřebitelé si kupují tablet Apple jako náhradu za své druhé nebo třetí PC, téměř nikdo z nich se plnohodnotného počítače nevzdá„ zhodnotil situaci analytik TBR, Ezra Gottheil.

Zdroj: appleinsider

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama