htc-desire-hd-a-desire-z-novinky-z-konference-v-londyne
Novinka HTC Desire HD a Desire Z: novinky z konference v Londýně

HTC Desire HD a Desire Z: novinky z konference v Londýně

Jan Černý

Jan Černý

17. 9. 2010 16:00 15

Výrobce chytrých telefonů se pěkně rozjel. Na tiskovce v Londýně představil dva nové smartphony s Androdem, které budu těžkou konkurencí pro iPhone.

Reklama

Vývoj posledních let jasně naznačuje, že uživatelé si rádi připlatí za pořádný telefon s množstvím funkcí pro práci s maily, organizaci času a surfování po internetu – tedy za takzvané smartphony. V dávné minulosti dominovala v tomto odvětví trhu finská Nokia. Ta však nebyla schopna nabídnout zajímavý produkt a sláva Symbianu postupně mizí propadlišti dějin. Její místo postupně přebírá Apple se svým iPhone a také komunikátory na bází Windows Mobile a Google Android.

K nejkvalitnějším smartphonům poslední doby patří HTC HD2. Jeho cenu však zvyšuje Windows Mobile, a tak začalo taiwanské HTC do své nabídky postupně přidávat komunikátory s bezplatným Androidem. Pokud k telefonu přibalíte kvalitní a bezplatné služby, jako je navigace nebo sociální sítě, je jasné, že o takové telefony bude ještě větší zájem. A právě na to sází v týdnu představené nové telefony z nabídky HTC. Výrobce na ně předinstaloval Android v2.2 „Frozen Yogurt (=FroYo)“ a nadstavbu HTC Sense vylepšující ovládání.

HTC Desire HD a Desire Z: novinky z konference v Londýně
i Zdroj: PCTuning.cz
HTC Desire HD a Desire Z: novinky z konference v Londýně
i Zdroj: PCTuning.cz

  

Jak je v této kategorii nepsaným standardem, oba mobily mají multidotykový kapacitní displej. Jedná o SLCD (Super LCD) od SONY, které HTC zvolilo kvůli akutnímu nedostatku AMOLED displejů Samsung. Oba smartphony jsou založeny na SoC (System on Chip) Qualdcomm vycházejícího z architektury ARM Cortex-A8. Mechanické zpracování lze hodnotit jako výborné, neboť HTC se vyvarovalo experimentům s křehkými plasty a zvolilo raději hliník. Jediným rušivým prvkem na obou telefonech je tak přečnívající čočka fotoaparátu a nasvětlovací LED dioody.

HTC Desire HD a Desire Z: novinky z konference v Londýně
i Zdroj: PCTuning.cz

Více detailů o nových telefonech se dozvíte na specializovaném serveru SmartMania v článku: HTC Desire HD, Desire Z, Tube a vylepšené HTC Sense: Informace z Londýna. Nová HTC dorazí do ČR již 11. října, už teď je jasné, že se máme na co těšit.

Zdroj: EnGadget, SmartMania

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama