powercolor-brzy-vstoupi-na-trh-s-napajecimi-zdroji-a-bude-to-stat-za-to
Novinka PowerColor brzy vstoupí na trh s napájecími zdroji a bude to stát za to!

PowerColor brzy vstoupí na trh s napájecími zdroji a bude to stát za to!

Michal Hlaváč

Michal Hlaváč

16. 9. 2010 08:00 1

Ačkoli je společnost PowerColor známa především na poli grafických karet, tak to vypadá, že se nyní vrhnou do boje s napájecími zdroji a navíc se zdá, že to budou opravdu zajímavé kousky.

Reklama

PowerColor brzy vstoupí na trh s napájecími zdroji a začnou dvěma „herními" a dvěma „extrémními" mazlíčky. Jaký je rozdíl mezi herním a extrémním zdrojem? Podle definice společnosti PowerColor to je tak, že herní zdroj je prostě zdroj v tomto případě o výkonu 500 a 600 Wattů. Extrémní zdroj je podle PowerColoru sice také zdroj, ale na rozdíl od herního mají připravované modely 850 a 1000 Wattů výkonu a aby dle PowerColoru byly skutečně extrémní, tak jsou modulární. Myslím si, že chlapci v PowerColoru zvolili poměrně nešťastně označení Extreme, ale každý tesař se občas utne.

PowerColor brzy vstoupí na trh s napájecími zdroji a bude to stát za to!
i Zdroj: PCTuning.cz

A co můžeme očekávat od zdrojů PowerColor? Nic převratného, ale na úrovni. Zdroje budou vyrobeny v souladu s normami ATX 12V verze 2.2 a EPS 12V verze 2.91, aktivní PFC, vysoce kvalitní japonské kondenzátory s maximální tepelnou odolností 105°C, podporu SLI a CrossFireX. Některé budou chlazeny 120 mm a jiné 140 mm ventilátory, ale nepodařilo se mi dohledat, které budou mít větší ventilátor, ovšem dá se předpokládat, že větší budou mít zdroje s označením Extreme.

PowerColor brzy vstoupí na trh s napájecími zdroji a bude to stát za to!
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroje PowerColor Gaming mají certifikáty 80PLUS (přes 80% účinnosti) a zdroje PowerColor Extreme mají certifikát Bronze 80PLUS (až 85% účinnost). Ceny zatím nejsou známy a datum uvedení na trh také ne.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama