amd-prezentovala-vykon-apu-zacate-predcil-ocekavani
Novinka AMD prezentovala výkon APU Zacate, předčil očekávání!

AMD prezentovala výkon APU Zacate, předčil očekávání!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 9. 2010 10:20 9

Poradil si nejen s GPU akcelerací v obchodě Amazon Shelf, ale i s nenáročnou 3D hrou.

Reklama
AMD prezentovala výkon APU Zacate, předčil očekávání!
i Zdroj: PCTuning.cz

Na veletrhu IFA (bohužel bez nás), který se v minulých dnech konal v německém Berlíně, představila AMD řadu svých novinek. Nejvíce pozornosti na sebe strhávaly úsporné procesory vycházející z technologie Fusion, veřejnosti známé jako APU (Accelerated Processing Unit) – na jednom 32nm kusu křemíku jsou spojena dvě jádra CPU vycházející architektury Bobcat (x86) a jedno GPU s podporou DirectX 11.

AMD prezentovala výkon APU Zacate, předčil očekávání!
i Zdroj: PCTuning.cz

zdroj obrázku: ComputerBase.de

Internetem kolují už delší čas dvě slovíčka – Ontario a Zacate, rozdíl mezi těmito APU spočívá v maximálním TDP (8/16 W) a finálními frekvencemi grafického jádra. Protože moderní procesory nejsou nikterak náročné na produkci odpadního tepla, dočkají se jich uživatelé v noteboocích, netboocích, tabletech a dalších mobilních zařízení. Vzhledem k zvolenému typu zapouzdření (pozn. BGA) se budou prodávat, stejně jako např. Atomy od Intelu, přímo na desce.

Chcete-li vidět, co Zacate dokáže, podívejte se na přiložené video. AMD prezentovala schopnosti moderního čipu ve hře City of Heroes: Going Rogue a testovací verzi prohlížeče Internet Explorer 9 – APU se ukázalo v dobrém světle, systém postavený na platformě Core i5 (pozn. 2,4 GHz) ve srovnávacích testech zjevně zaostával.

Zdroj: NoteBook News

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama