lg-chysta-stylove-ips-panely-s-led-podsvicenim-no-konecne
Novinka LG chystá stylové IPS panely s LED podsvícením. No konečně!

LG chystá stylové IPS panely s LED podsvícením. No konečně!

Jan Černý

Jan Černý

13. 9. 2010 09:00 19

Korejský gigant připravuje čtyři nové IPS panely vyznačující se věrným podáním barev a nízkou spotřebou. Jeden z nich má dokonce pivot a reproduktory.  

Reklama

Na berlínském veletrhu spotřební elektroniky IFA 2010 (proběhl 2. – 7. září/septembra) bylo letos k vidění ledacos. Mezi nepřeberným množstvím novinek v RSS čtečce jsem konečně našel důkaz místo slibů. Pokud plánujete koupit nový LCD panel, neuznáváte kompromisy v obrazové kvalitě a vyžadujete nízkou spotřebu, pozorně čtěte následující řádky. LG vyvinulo vlastní IPS matrice podsvícené po obvodu LED diodami (tzv. LED edge). Tyto matrice použilo LG u tří spotřebních a jednoho profesionálního LCD monitoru.

LG chystá stylové IPS panely s LED podsvícením. No konečně!
i Zdroj: PCTuning.cz
LG chystá stylové IPS panely s LED podsvícením. No konečně!
i Zdroj: PCTuning.cz


Předpokládaný vzhled nové řady LCD monitorů LG IPS2xxV
Pro zvětšení klikněte

Jihokorejský výrobce se chlubí, že nové monitory budou mít až o 27 % nižší spotřebu než stávající modely s CCFL podsvícením. Další výhodou nových monitorů je pak výrazně nižší tloušťka. Na eleganci monitoru také přidává průsvitná noha (pravděpodobně z akrylu či jiného odolného plastu). Další stylovou vychytávkou jsou dotyková tlačítka v pravé části panelu. Je jasné, že LCD monitory nejsou jen o krásném vzhledu, a tak specifikace všech čtyř monitorů odpovídají IPS technologii. IPS nikdy nepatřila k nejrychlejším, a proto dosahují panely odezvy 6 ms (šedá – šedá). Výhodou jsou naopak velmi ostré pozorovací úhly 178° v obou rovinách. Zbývající podrobnosti, týkající se osazených konektorů a reproduktorů najdete v tabulce.

LG chystá stylové IPS panely s LED podsvícením. No konečně!
i Zdroj: PCTuning.cz


Uvedené údaje vycházejí z vystavených kusů na IFA 2010 – skutečné parametry se mohou lišit

Podle zdroje zprávy by se název panelů měl skládat z označení IPS2xxV/P, kde „V“ na konci názvu nejspíše značí Value a „P“ pak Professional. Vzhledem k zaměření na odlišnou skupinu zákazníků lze u posledně jmenovaného modelu očekávat těžkopádný vzhled podobný LG Flatron W2220P. Ceny ani datum plánovaného uvedení na trh nejsou zatím známy. Je však možné, že nové monitory budou v prvních dnech prodeje spojeny s jistým puncem exkluzivity. Podle mého názoru bude 23“ model IPS236V stát více, než 10 000 Kč bez DPH. Závěrem mě napadá jediná otázka: „Co myslíte, chystá LG také modely s úhlopříčkou 24" a 27"?“

Související články:

Zdroj: FlatpanelsHD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama