t-mobile-g2-nastupce-prvniho-androidu-potvrzen
Novinka T-Mobile G2: Nástupce prvního Androidu potvrzen!

T-Mobile G2: Nástupce prvního Androidu potvrzen!

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

10. 9. 2010 14:00 6

Po dvou letech se první na Androidu založený telefon - T-Mobile G1 dočká svého výkonnějšího nástupce.

Reklama

Když T-Mobile ve spolupráci s Google před dvěma roky představil vůbec první mobilní telefon s operačním systémem Android, nikdo netušil, že tím rozpoutá revoluci. Krátce po uvedení G1 se s Androidími telefony doslova roztrhl pytel. Zásluhy na budoucím rozšíření a oblíbenosti Androidu tak gé jednička nepochybně má.

Její nástupce G2 to však bude mít mnohem těžší. Trh je dnes našlapaný smartphony s Androidem, které nabízejí nespočet funkcí a perfektní hardwarovou výbavu.

T-Mobile G2: Nástupce prvního Androidu potvrzen!
i Zdroj: PCTuning.cz

Čím konkrétně chce T-Mobile s novým smartphonem zákazníky zaujmout? O výrobu a kvalitu zařízení se postará tchajwanský výrobce HTC. Na první pohled zaujme design (podobnost s Nexusem One) a vysouvací klávesnice, kterou u Android zařízení vídáme jen zřídka. Kapacitní displej se pyšní úhlopříčkou 3.7", technologií AMOLED a rozlišením 480x800 pixelů. Dalšími ovládacími prvky bude čtveřice senzorových tlačítek a optický trackpad. Datovou konektivitu obstará GPRS/EDGE, UMTS/HSPA a WiFi 802.11b/g/n. Pro potřeby navigace poslouží vestavěný GPS čip s podporou A-GPS. Fotoaparát se pochlubí rozlišením 5 MPx a nahráváním videa v rozlišení 720p (HD kvalitě).

T-Mobile G2: Nástupce prvního Androidu potvrzen!
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O výkon se postará procesor Qualcomm MSM7230 Scorpion pracující na frekvenci 800 MHz. Nenechte se ovšem zmást - více MHz neznamená vyšší rychlost. Scorpion by měl být výkonnější než Snapdragon a navíc při nižší spotřebě. Operačním systémem bude samozřejmě Android, a to ve verzi 2.2 s podporou Flash Playeru 10.1.

A na kolik nás T-Mobile G2 vyjde? Se smlouvou u operátora $199 (4000 Kč) a $499 (10000 Kč) bez. Současní zákazníci si budou moci gé dvojku objednat v předprodeji již tento měsíc.

Zdroje: T-Mobile, TCMagazine, Engadget, vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama