benq-x-series-nejvyhodnejsi-3d-monitor-pro-hrace
Novinka BenQ X series: Nejvýhodnější 3D monitor pro hráče?

BenQ X series: Nejvýhodnější 3D monitor pro hráče?

Jan Černý

Jan Černý

26. 8. 2010 15:00 6

3D Vision + LED  = BenQ X series. Nehledejte v tom žádnou vědu, přesně pod touto rovnicí se skrývá nový 23,6" LCD monitor s Full HD rozlišením a obnovovací frekcvencí 120 Hz.

Reklama

Padesátý ročník berlínského veletrhu spotřební elektroniky IFA pomalu klepe na dveře, a tak jeden výrobce za druhým ohlašuje nové produkty jak na běžícím pásu. Pozadu nemohl zůstat ani jeden z největších producentů LCD monitorů na světě – taiwanský BenQ. Ten před pár dny oznámil rozšíření stávající produktové řady X series, určené pro zákazníky z řad hráčské obce. Tato série už v době uvedení (2007) vynikala velmi nízkou dobou odezvy a na tom se nic nemění ani dnes. Navíc bylo přidáno několik inovací a podpora obnovovací frekvence 120 Hz. Tím pádem je možné na monitoru provozovat 3D stereoskopické zobrazení – jak stávající NVIDIA 3D Vision, tak budoucí provedení od ATI

BenQ X series: Nejvýhodnější 3D monitor pro hráče?
i Zdroj: PCTuning.cz
BenQ X series: Nejvýhodnější 3D monitor pro hráče?
i Zdroj: PCTuning.cz


V série nastavila laťku v oblasti designu pěkně vysoko (na snímku model BenQ V2420H). Bude X série ještě hezčí?

Nejprve se na trhu objeví 23,6" model, který kromě Full HD rozlišení (1 920 × 1080 pixelů) nabídne odezvu 2ms, dynamický kontrast 10 000 000:1, a také lepší možnosti polohování (dočkáme se prý nastavitelné výšky). Oproti konkurenci bude panel disponovat LED podsvícením, a proto lze očekávat velmi nízkou spotřebu. Ta v běžném provozu určitě nepřekročí 20 W a při maximálním jasu nestoupne nad 25 W. Podělili bychom se s vámi o více detailů, ale v minulosti velmi sdílné československé zastoupení společnosti BenQ je tento týden tajemné jako hrad v Karpatech.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama