manazer-apple-zatcen-za-brani-uplatku-a-prani-spinavych-penez
Apple Novinka Manažer Apple zatčen za braní úplatků a praní špinavých peněz

Manažer Apple zatčen za braní úplatků a praní špinavých peněz

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 8. 2010 12:38 5

Neber úplatky, neber úplatky nebo se z toho zblázníš.

Reklama

Konec týdne se stal osudovým pro Paul Shin Devina, 37letého manažera Apple a asijského dodavatele Andrew Anga. V pátek třináctého byli oba zatčeni a následně obviněni z praní špinavých peněz a braní úplatků. Apple tvrdí, že Devine mohl v průběhu několika let získat více než 1 milion dolarů.

„Naše obchodní činnost je spjata s nejvyššími etickými standardy. V rámci této strategie nemáme žádnou toleranci vůči nečestnému chování uvnitř nebo vně naší společnosti.“ tak zní slova Apple.

Manažer Apple zatčen za braní úplatků a praní špinavých peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

S odvoláním na informace Mercury News popisuje obžaloba způsob, jakým Devine získával důvěrné informace o budoucích produktech Apple velmi detailně. Získané důvěrné informace poskytoval (prodával) asijským dodavatelům a výrobcům. Prostředník Andrew Ang mu následně pomáhal vyjednat výhodnější smlouvy. Podle deníku Wall Street Journal se jednalo o firmy Cresyn Co. Ltd. z Jižní Koreje, Kaedar Electronics Co. Ltd. z Číny a Jin Li Mould Manufacturing Pte. Ltd. ze Singapuru, které materiály určené pro iPhone a iPod Apple dodávaly.

Zdroj: tech. fortune.cnn

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama