nvidia-oznamila-ztratu-141-milionu-dolaru
Novinka NVIDIA oznámila ztrátu 141 miliónů dolarů

NVIDIA oznámila ztrátu 141 miliónů dolarů

Jan Černý

Jan Černý

13. 8. 2010 15:00 47

Letošní rok nepatří k příliš úspěšným obdobím, a tak se dalo očekávat, že po propadu akcií o 44 % potká kalifornského giganta další špatná zpráva.

Reklama

Pátek třináctého se nenese zrovna ve znamení dobrých zpráv, a tak i NVIDIA zveřejnila jednu špatnou zprávu o tristním hospodaření za druhý kvartál fiskálního roku 2011 (fiskální rok se počítá od období, kdy končí účetní rok a číslovka 2011 je tedy na místě). Kvůli nedávnému zpoždění grafických karet na jádru Fermi tak musela NVIDIA snížit odhady příjmů z 970-950 miliónů na 820-800 miliónů. Jak se před pár dny ukázalo, příjmy byly 811,2 miliónů dolarů. To je oproti předcházejícím obdobím o 19 % méně. Po odečtení všech nákladů byla čistá ztráta 141 miliónů dolarů.

NVIDIA oznámila ztrátu 141 miliónů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz


Chcete nižší cenu nebo více funkcí? Ne, podle této parodie se opravdu nerozhodujte :-)

Jen-Hsun Huang, NVIDIA CEO, celou situaci bagatelizoval. Prý je to způsobeno slabší poptávkou dektopových grafických karet v tomto čtvrtletí na čínském a evropském trhu. Na druhou stranu slavila NVIDIA úspěch v oblasti profesionálních grafických karet Quadro a výpočetních systémů Tesla. Špatně si nevedlo ani jednočipové integrované řešení Tegra. Díky novým produktům a oživení trhu lze v příštím čtvrtletí čekat zlepšení o 3-5 % oproti současnosti.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama