ctyrhlava-san-sapphire-hd-5770-flex-edition
Novinka Čtyřhlavá saň Sapphire HD 5770 Flex Edition

Čtyřhlavá saň Sapphire HD 5770 Flex Edition

Jan Černý

Jan Černý

12. 8. 2010 15:00 8

Zaujala vás myšlenka pořídit si AMD/ATI Eyfinity? Potřebujete více než tři monitory, ale nechcete kupovat drahou Eyefinity 6 edition kartu? Tak právě pro vás následující řešení.  

Reklama

Grafické karty AMD/ATI Radeon HD 5770 nemají ve své cenové katagorii žádného vážného soupeře, a tak se mohou výrobci soustředit na různé inovace. PowerColor vydal řadu s jednoslotovým chladičem nebo s ventilátorem, u kterého je možné nastavit výšku, Sapphire zase vyrábí verzi s velmi povedeným chladičem Vapor-X. K plejádě modelů, které se liší od davu, má v dohledné době přibýt další model, tentokráte se čtyřmi výstupy Sapphire Radeon HD 5770 Flex Edition.

Čtyřhlavá saň Sapphire HD 5770 Flex Edition
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi výstupy karty naleznete dvojici Dual-Link DVI-D, DisplayPort a HDMI v1.3a. V režimu tří monitorů lze pak třetí DVI výstup získat pomocí pasivní redukce z HDMI anebo DisplayPortu. Pro režim Eyefinity 4 však musí být jeden z monitorů obsahovat nativní DisplayPort. Pokud jde o vlastní specifikace, ty jsou stejné jako u běžných modelů. Samozřejmostí je tedy plná podpora DirectX 11, hardwarová tesselerace či UVD dekóder. Frekvenci jádra výrobce stanovil na 850 MHz; 1 GB GDDR5 paměti je připojených na 128bitový řadič a běží na frekvenci 1200 MHz (4800 MHz efektivně). Dnešní recenzi Radeonu HD 5770 Flex Edition naleznete na serveru Neoseeker . Dostupnost na našem trhu ani přesná cena není v současné chvíli známa. Za sebe jen dodám, že přesně takový kousek by se mi hodil pro recenzování LCD monitorů.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama