levne-filmove-platno-philips-221e2sb
Novinka Levné filmové plátno Philips 221E2SB

Levné filmové plátno Philips 221E2SB

Jan Černý

Jan Černý

7. 8. 2010 15:00

 Tradiční výrobce spotřební elektroniky vydal během krátké doby další úsporný LCD monitor, tentokráte s poměrem stran 16:9 a Full HD rozlišením. Vypadá to, že se nizozemský koncern snaží dohnat ujetý vlak.

Reklama

Mnozí z vás Philips jistě odepisovali s tím, že za poslední roky nenabídnul nic nového. Opak je pravdou a během velmi krátké doby oznámil další zajímavý LCD panel. Po 22“ Philipsu 225BL2 Brilance klasickým rozlišením 1 680 × 1 050, uvádí na trh panel o stejné úhlopříčce, ale s vyšším širokoúhlým rozlišením 1 920 × 1 080, tedy Full HD. Díky malému rozměru bodu má panel velice jemný rastr a je vhodný pro sledování filmů. Tomu také odpovídají jeho vlastnosti jako maximální jas 250 cd/m2 a odezva 5 ms GtG. Pozadu nezůstávají ani možnosti nastavení – panel obsahuje dvojici inteligentních funkcí pro zlepšení filmových zážitků. První z nich, SmartContrast, který analyzuje obsah zobrazený na monitoru a reguluje jas podsvícení. Jde tedy o dynamický kontrast, který může dosáhnout dynamické hodnoty až 500 000:1. Druhou funkcí je SmartImage Lite, s jejíž pomocí nastaví uživatel vhodné parametry barev a dynamického kontrastu.

Levné filmové plátno Philips 221E2SB
i Zdroj: PCTuning.cz
Levné filmové plátno Philips 221E2SB
i Zdroj: PCTuning.cz
Levné filmové plátno Philips 221E2SB
i Zdroj: PCTuning.cz
Levné filmové plátno Philips 221E2SB
i Zdroj: PCTuning.cz

   

Velmi zajímavou volbou je dotykové ovládání OSD menu s 3D ikonami SmartControl Lite. Za povšimnutí stojí též nízká hodnota maximální spotřeby <21,5 W (typická pod 15 W). Zpráva uvádí informaci o použití Slim CCFL anebo LED edge podsvícení. Není mi však jasné, jak hodlá výrobce od sebe odlišit modely s rozdílným typem podsvícení (některé zdroje uvádí kombinované podsvícení, což je podle mého názoru kachna). Aby to nevypadalo, že jsem se nechal lapit do sítě PR vlny, budu i kritický v několika podstatných bodech. I když to tisková zpráva neuvádí, jedná se s velkou pravděpodobností o TN panel. Můžete tedy očekávat slabší pozorovací úhly a nevýrazné barvy. Také by nebylo na škodu, kdyby panel umožňoval lepší možnosti polohování z důvodu ergonomie. Monitor bude v nejbližších dnech dostupný na českém trhu s tříletou zárukou za doporučenou koncovou cenu 3 169 Kč bez DPH.

Zdroj: TZ MMD, Philips

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama