glacialtech-siberian-kompaktni-nizkoprofilovy-cpu-chladic
Novinka GlacialTech Siberian - kompaktní nízkoprofilový CPU chladič

GlacialTech Siberian - kompaktní nízkoprofilový CPU chladič

Michal Mitrega

Michal Mitrega

6. 8. 2010 09:00

GlacialTech oznámil vydání atraktivního CPU chladiče Siberian, který se snaží zachovat vysoký chladící výkon v relativně kompaktním balení.

Reklama

Jedním z nestandardních prvků chladiče GlacialTech Siberian jsou určitě dva ventilátory s kluznými ložisky - jeden obří 140mm nahoře a jeden pidi 90mm dole. 140mm ventilátor pracuje podle teploty procesoru na otáčkách mezi 800 a 1400 RPM. Je přitom schopný zajistit průtok až 72 CFM při maximální hlučnosti 33dBA. 90mm ventilátor je už podstatně tišší. Při rychlosti 1300 RPM a průtoku 19 CFM je jeho maximální hlučnost 18dBA. Chladící výkon tak určitě bude lepší než jenom s jedním ventilátorem, ale stejně tak stoupne i hlučnost.

GlacialTech Siberian - kompaktní nízkoprofilový CPU chladič
i Zdroj: PCTuning.cz

GlacialTech Siberian se skládá z kompaktní měděné poniklované základny s malým pasivem (chlazeným právě oním 90mm ventilátorem), ze které vychází šest 6mm heatpipe trubiček do hliníkového žebrování. Velikost celého chladiče se přitom vejde do 146 x 150 x 120 mm. Může být proto nainstalován do prostornějších HTPC skříní, které kvůli výkonným komponentům potřebují pořádnou ventilaci.

CPU chladič Siberian nainstalujete na většinu dnešních procesorů. Podporovány jsou sockety Intel LGA 775, 1156, 1366 a AMD AM2+, AM3.

Zdroj: Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama