dell-ultrasharp-p2311h-led-podsviceni-pro-zelenou-kancelar
Novinka Dell UltraSharp P2311H: LED podsvícení pro zelenou kancelář

Dell UltraSharp P2311H: LED podsvícení pro zelenou kancelář

Jan Černý

Jan Černý

23. 7. 2010 17:00 5

Rodina monitorů z profesionální série UltraSharp hlásí nový přírůstek. Některým ekologům zjevně nestačí velmi nízká spotřeba E-IPS panelu U2311H, a tak Dell uvedl ještě úspornější model s LED.

Reklama

Série monitorů Dell UltraSharp se řadí díky kvalitnímu stojanu k LCD panelům s nejlepší ergonomií na trhu. Kromě klasického otáčení do stran nebo na výšku nabízí tento stabilní stojan i otáčení do nejrůznějších bizarních poloh. Samozřejmostí je u takovéto úhlopříčky Full HD rozlišení. Nejde o nejvyšší model, a tak se šetřilo na portech – oproti dospělejšímu modelu Dell UltraSharp U2311H má monitor pouze dvouportový USB rozbočovač a pouze jeden digitální vstup DVI-D (vč. podpory HDCP). Přesto by v této kategorii jistě slušelo osadit na monitor i DisplayPort nebo HDMI.

Dell UltraSharp P2311H: LED podsvícení pro zelenou kancelář
i Zdroj: PCTuning.cz

Cestou zpět, tedy alespoň na papíře, je udávaná doba odezvy 5 ms. Čím však panel rozhodně nepotěší je použití TN matrice (pravděpodobně LG.Display). Díky energeticky úspornému LED podsvícení si panel řekne o 27 W. To v marketingovém oddělení vypadá sice velmi dobře, ale dovolím si upozornit, že „neekologický“ E-IPS U2311H s výrazně lepším podáním barev spotřebuje jen o 5 W více. Z výčtu dalších vlastností pak jmenujme ještě statický jas 250 cd/m2, kontrastní poměr 1000:1 a bombasticky vypadající dynamický 2 000 000:1. Pozorovací úhly jsou pro TN typických 170° v horizontálním a 160°  ve vertikálním směru.

Panel si již několik týdnů můžete objednat na americkém e-shopu společnosti Dell za 269 Dolarů, v našich končinách je dostupný v obyčejných obchodech za cenu okolo 6 000 Kč včetně DPH. Vzhledem k tomu, že jde o TN panel, nejde o nijak výhodnou cenu, na druhou stranu je ale samozřejmostí záruka On-Site NBD, který je garancí opravy či výměny za jiný kus následující pracovní den.

Zdroj: Dell, TFT Central

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama