netbook-s-dvoujadrovym-procesorem-intel-atom-d525-a-grafickou-kartou-nvidia-ion
Novinka Netbook s dvoujádrovým procesorem Intel Atom D525 a grafickou kartou nVidia Ion

Netbook s dvoujádrovým procesorem Intel Atom D525 a grafickou kartou nVidia Ion

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 7. 2010 12:00 15

Počítač nabídne také rozhraní USB 3.0 pro rychlejší přenos dat a technologii Bluetooth 3.0.

Reklama
Netbook s dvoujádrovým procesorem Intel Atom D525 a grafickou kartou nVidia Ion
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkonný i úsporný

Eee PC 1215N je důkazem toho, že netbooky zvládnou více než jen základní funkce a surfování po internetu. Díky dvoujádrovému procesoru Intel Atom D525 a samostatné grafické kartě Ion s technologií Optimus nabízí skutečný multimediální výkon. Technologie nVidia Optimus inteligentně přepíná mezi integrovaným grafickým jádrem a samostatnou grafickou kartou, čímž zajišťuje optimální zobrazení a současně šetří energii.

Samostatná grafická karta nové generace nVidia ION poskytuje grafické schopnosti, které jsou v kategorii netbooků stále neobvyklé. Obraz na širokoúhlém HD displeji s rozlišením 1366×768 pixelů a poměrem stran 16 : 9 je zcela plynulý a čistý, a to nejen při sledování videa ve vysokém rozlišení 1080p.

Hardwarové dekodéry integrované do netbooku 1215N, se starají o bezproblémové přehrávání souborů ve formátech H.264, VC1 a MPEG2, zatímco výstup HDMI umožňuje přehrávat Full HD 1080p video na externích velkoplošných obrazovkách. Model 1215N je navíc vybaven krytkou web kamery, která chrání čočku před poškozením.

Netbook s dvoujádrovým procesorem Intel Atom D525 a grafickou kartou nVidia Ion
i Zdroj: PCTuning.cz

Rychlá připojení

Eee PC 1215N nabízí i další funkce, které dobře doplňují jeho multimediální výkon. Rozhraní USB 3.0 umožňuje přenášet soubory rychlostí až 4,8 Gb/s – tedy téměř 10× rychleji než u předchozího standardu USB 2.0. Technologie Bluetooth 3.0 zajišťuje pohodlnou synchronizaci s celou řadou digitálních zařízení až 8 × vyšší rychlostí než Bluetooth 2.1. K surfování na internetu v terénu pak slouží nejnovější Wi-fi připojení standardu 802.11n.

Mnoho uživatelů také potěší, že lze netbook 1215N využít také k nabíjení mobilních telefonů přes rozhraní USB, i když je počítač vypnutý. Mobilní telefon je navíc možné nabít energií z baterie netbooku.

Přístup k online aplikacím kdykoli a kdekoli

Eee PC 1215N nabízí kromě interního pevného disku s kapacitou 250 GB nebo 320 GB také dodatečné 500GB úložiště ASUS WebStorage. Uživatelé přes něj mohou jednoduše sdílet soubory pomocí intuitivního rozhraní. Na netboocích Eee PC 1215N je rovněž předinstalován balík softwaru s názvem ASUS @Vibe. Ten zajišťuje snadný přístup k hudbě, videím, rozhlasovým stanicím a dalším formám internetové zábavy. ASUS @Vibe nabízí lokalizovaný i mezinárodní obsah. Tyto služby se pravidelně aktualizují a lze je vyzkoušet zcela bezplatně.

Netbook má nainstalovanou také službu LocaleMe – aplikaci, využívající Bing mapy od společnosti Microsoft. Ta pomáhá uživatelům přesně určit aktuální polohu, a dokonce jim nabídne informace o okolí. Pomocí aplikace LocaleMe lze vyhledat nejen adresy, ale také naplánovat trasy. Majitelé Eee PC 1215N se svým počítačem získají také přístup k celosvětové Wi-fi síti Boingo za zvýhodněné ceny. Po založení účtu budou moci využít více než 100 tisíc přístupových bodů na letištích, v hotelech, kavárnách a restauracích po celém světě.

Aktualizace: 

Vzhledem k chybějící podstatné informaci (cena) v tiskové zprávě jsem byl nucen kontaktovat přímo výrobce. Cena by se měla pohybovat okolo 12 500 Kč s DPH.

Zdroj: TZ ASUS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama