nove-karty-sdxc-class-10-od-firmy-transcend
Novinka Nové karty SDXC Class 10 od firmy Transcend

Nové karty SDXC Class 10 od firmy Transcend

Michal Hlaváč

Michal Hlaváč

25. 6. 2010 14:00 2

Transcend zařazuje do nabídky první paměťovou kartu SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) Class 10 s kapacitou 64GB. Díky tak velké kapacitě a rychlosti přenosu dat až 25MB/s karta splní očekávání uživatelů digitálních fotoaparátů s vysokým rozlišením a HD kamer.

Reklama

SDXC je standard nové generace SD karet, schválen organizací Secure Digital Association (SDA). Datové nosiče, které využívají tento standard, nabízí kapacitu od 32GB až do 2TB, zatímco SDHC standard umožňoval výrobu karet s kapacitou pouze do 32GB. Nejnovější karta od firmy Transcend je tak vhodná zejména k digitálním foťákům, které podporují standard SDXC a HD kamerám a to díky využití souborového systému exFAT - ten umožňuje zápis souborů až do 4GB. Na kartu SDXC 64GB lze uložit 26tisíc obrázků (ve formátu JPEG s rozlišením 5Mpix), nebo třeba 640 minut filmu ve kvalitě Full HD (1920x1080).

SDXC Class 10 nabízí maximální přenos dat do 25MB/s. Taková rychlost brání časovým zpožděním během nahrávání filmů Full HD a umožňuje využit sekvenční fotografii, nezbytnou při sportovních událostech nebo v situacích, kdy je nutné snímat i malé změny pohybu.

Stále více zařízení, jako HD televize, Blu-ray přehrávače, mobilní telefony a GPS navigace podporuje standard SDXC a karty v tomto standardu budou používány stále častěji.

Na karty SDXC Class 10 se vztahuje doživotní záruka od firmy TRANSCEND.

Předpokládaná maloobchodní cena karty SDXC Class 10 o kapacitě 64 GB činí 4499 Kč s DPH.

Nové karty SDXC Class 10 od firmy Transcend
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové karty SDXC Class 10 od firmy Transcend
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Transcend

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama