aspire-one-521-a-721-prvni-netbooky-acer-s-procesory-amd
Novinka Aspire One 521 a 721 - první netbooky Acer s procesory AMD

Aspire One 521 a 721 - první netbooky Acer s procesory AMD

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 6. 2010 09:00 5

Firma Acer se znovu vydala nevyšlapanými cestami, aby mohla uživatelům nabídnout to, co oni sami chtějí.

Reklama

V tomto případě rozšířila nabídku a doplnila svou nejprodávanější řadu netbooků prvními počítači s novou platformou 2010 AMD HD, která zajistí na cestách jedinečnou zábavu a delší výdrž baterií. Uživatelé stále více sledují multimédia i na cestách – poslouchají hudbu, dívají se na filmy, hrají hry a také se věnují sociozábavě – fotografiím, sdíleným videím a videím na webu. Z toho důvodu požadují zařízení, která jsou schopná nabídnout komplexní řešení: ultrapřenosnost, optimální výkon a úžasnou zábavu.

Společnost Acer vyvinula tak netbooky Aspire One 521 a Aspire One 721 a vybavila je platformou 2010 AMD HD Netbook Platform určenou k surfování na webu a využití současné obrovské nabídky digitálních videí. Nové netbooky jsou nabízeny ve dvou velikostech 28 cm (10,1”) a 29,5 cm (11,6”) a vyznačují se tenkým a lehkým provedením, které je ideální pro věčně cestující uživatele. Oba notebooky spojují elegantní a stylový vzhled s vynikajícím výkonem a pomáhají uživatelům splnit jejich nároky na využití počítače.

Aspire One 521 a 721 - první  netbooky Acer s procesory AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud vás neuspokojuje normální surfování na internetu, můžete na webu sledovat video ve vysokém rozlišení. To však není všechno. Nové netbooky jsou vybaveny grafikou ATI Mobility Radeon™ HD 4225, která umožňuje používat 3D aplikace i hrát běžné počítačové hry a poskytuje i dostatečný výkon pro střih a převod videa.

Všechny úlohy zajišťuje procesor V105 AMD řady V, který zaručuje prý plynulý multitasking, a to i při použití aplikací s vysokým rozlišením, které kladou velké nároky na grafiku. Paměť až 4 GB DDR3 přispívá k řešení i těch nejnáročnějších úloh.

Aspire One 521 a 721 - první  netbooky Acer s procesory AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Aspire One 521 a 721 jsou dodávány displeji Acer CrystalBrite s podsvícením LED diodami a poměrem stran 16:9. Aspire One 721 může být rovněž vybaven panelem s rozlišením HD 1366 x 768 (WXGA)  Široká nabídka připojení včetně Wi-Fi, LAN a volitelného 3G modulu nebo Bluetooth poté rozšiřuje možnosti komunikace.

Netbooky splňují normu Energy Star v5.0, jakož i směrnice RoHS a WEEE EU pro používání a likvidaci nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních. Navíc neobsahují rtuť a díky panelům s podsvícením LED diodami dosahují až 22,2% úspory energie ve srovnání s displejem standardního netbooku.

Zdroj: TZ Acer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama