zotac-pripravuje-prataktovanou-geforce-gtx-480-amp
Novinka Zotac připravuje přataktovanou GeForce GTX 480 Amp!

Zotac připravuje přataktovanou GeForce GTX 480 Amp!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 5. 2010 12:00 15

Zotac se rozhodl, že nám bude zase dělat radost. Po kvalitních OC edicích minulé generace připravuje silnější GTX 480. Jde na to chytře - s navýšenými takty a ultimátním chladičem.

Reklama

Od oficiálního uvedení karet GeForce GTX 400 uběhla zřejmě již dostatečně dlouhá doba na to, aby se výrobce „otrkali“ a začali vypouštět na trh své řešení s nereferenčním návrhem rozložení komponent. Mezi prvními bude i společnost Zotac, která si získala poměrně značnou popularitu svými OC edicemi již u minulé generace GeForce. Na trh tak směřuje GTX 480 v Amp! edici.

Zotac připravuje přataktovanou GeForce GTX 480 Amp!
i Zdroj: PCTuning.cz

Mimo navýšených taktů, na které se zaměříme později, vás určitě zaujme i atypický chladič z produkce firmy Zalman. Jedná se o model VF3000 s rozměry 239 x 98 x 51 mm a hmotností 430 gramu. O odvod zbytkového tepla se stará pět 6mm heat-pipe trubiček, měděná základna a dva 92mm ventilátory s tichými ložisky EBR a maximální hlučností 32dBA (2500 ot. min.) Chladič vypadá robustně, s ním si už dovedu představit poměrně zajímavé možnosti v oblasti přetaktování.

Zotac připravuje přataktovanou GeForce GTX 480 Amp!
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce zvolil u frekvencí zlatou střední cestu - jádro tiká na 750 MHz, Cuda cores na 1512 MHz a paměti na 3800 MHz. Oproti základnímu řešení (700/1401/3700 MHz) se už jedná o jejich docela citelný nárůst, který se jistě příznivě podepíše na výkonu karty ve hrách. Řešení od Zotac je samozřejmě API DX11 kompatibilní, nese 1536MB VRAM typu GDDR5 a využívá 384bitové sběrnice.

Zotac připravuje přataktovanou GeForce GTX 480 Amp!
i Zdroj: PCTuning.cz

Tím bohužel výčet informací končí, výrobce nezveřejnil ani cenu ani případnou dostupnost na trhu. Závěrem se vrátím ještě k základním verzím, které po počáteční nedostupnosti a značně nadhodnocené ceně udělali nejednu vrásku na čele fanouška zeleného goblina. Nyní, jak se zdá, se již situace blíží k normálu, protože jsou karty k dostání ve většině obchodů.

Zdroj: techPowerUp! Zalman G3D

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama