tvurci-hry-call-of-duty-prechazeji-ke-konkurenci
Novinka Tvůrci hry Call of Duty přecházejí ke konkurenci

Tvůrci hry Call of Duty přecházejí ke konkurenci

Martin Stančík

Martin Stančík

14. 4. 2010 17:00 6

Společnost Electronic Arts uzavřela smlouvu s tvůrci populární hry Call of Duty, kteří nyní odcházejí z konkurenční firmy Activision Blizzard.

Reklama

Nové vývojové studio s názvem Respawn Entertainment bylo včera oficiálně představeno Jasonem Westem a Vincem Zampellou, kteří do konce minulého měsíce vedli Infinity Ward, dceřinnou společnost Activisionu. West a Zampella v současné době žalují Activision kvůli tomu, že jim údajně dluží 36 milionů dolarů, jež měli dostat jako provizi z prodeje Call of Duty. To Activision odmítá a na oba muže podal minulý týden taktéž žalobu.

Tvůrci hry Call of Duty přecházejí ke konkurenci
i Zdroj: PCTuning.cz

 Ve své žalobě Activision poukazuje na to, že oba muži porušili svou pracovní smlouvu, když vyjednávali s konkurenční firmou EA o přestupu pod její křídla. Respawn nyní skládá tým programátorů a chce začít s tvorbou nových her, jejichž exkluzivním celosvětovým vydavatelem a distributorem budou Electronic Arts. Activison na to reagoval včera ve svém prohlášení s tím, že není spoluprací dvou mužů překvapen a poukazoval na něj už ve své žalobě z minulého týdne.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama