meizu-mbook-cinsky-plagiat-ipadu-s-hdmi-vystupem
Apple Novinka Meizu Mbook - čínský plagiát iPadu s HDMI výstupem

Meizu Mbook - čínský plagiát iPadu s HDMI výstupem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 4. 2010 15:00 5

Poměrně zdařilá kopie řešení od Apple nabídne GPS modul a výstup na monitor v podobě HDMI portu.

Reklama

Určitě nejsem sám, komu značka Meizu není příliš známá a v našich končinách mnoho neřekne. Přesto lze na produkty čínského výrobce běžně narazit v našich obchodech.

Meizu Mbook - čínský plagiát iPadu s HDMI výstupem
i Zdroj: PCTuning.cz

A protože iPad od Apple odstartoval horečku v segmentu přenosných tabletů přichází i tato společnost na trh se svým řešením. Zařízení Mbook nabídne 8,4 palcový dotykový displej s rozlišením 1024 x 768 pixelů (poměr stran 4:3 stejně jako u iPadu) a kvalitní základ v podobě procesoru běžícím na frekvenci 1,5 GHz (nejpravděpodobněji ARM Cortex-A9). Rozměry jsou poté kompaktní - 210 x 140 x 14 mm.

Meizu Mbook - čínský plagiát iPadu s HDMI výstupem
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř zařízení se před našimi zraky ukrývá GPS modul, WLAN, čip 3G, externí výstup na monitor HDMI a baterii umožňující na jedno nabití až 12 hodin provozu. Bude operačním systémem Google Android? I když výrobce drží vše pod pokličkou troufám si tvrdit, že ano, případně bude tablet založený na modifikovaném Linuxu. Snad se brzy dozvíme jak si „zlaté čínské ručičky“ vedly v konkurenci světoznámých výrobců v čele s Apple. Cena a datum uvedení tabletu Mbook je prozatím ve hvězdách.

Zdroj: Engadget Meizu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama