zahrajte-si-quake-ii-v-internetovem-prohlizeci
Internet Novinka Zahrajte si Quake II v internetovém prohlížeči

Zahrajte si Quake II v internetovém prohlížeči

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 4. 2010 14:00 15

Engine hry Quake II byl úspěšně portován pro webové prohlížeče za využití nejnovějších standardů, hru si tak můžete užít v okně vašeho Chrome nebo Safari.

Reklama
Zahrajte si Quake II v internetovém prohlížeči
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vývojářský tým společnosti Google představil veřejnosti úspěšný port akční hry Quake II pro webové rozhraní internetového prohlížeče. O potenciálu HTML 5 toho bylo napsáno hodně a naděje k němu upíná i samotný Google, který se již delší dobu snaží pro svůj prohlížeč Chrome zajistit podporu 3D.Pro převod engine Quake II na web byly použity moderní elementy jako je WebGL, Canvas API, HTML 5 <audio>, API pro ukládání dat na lokální počítač a WebSockets

Pokud máte obavy o plynulost, můžete je okamžite vypustit z hlavy, hodnoty atakují v Chrome a Safari až 60 snímků za vteřinu, což na pohodlné hraní bez problémů stačí. Do HTML 5 vkládá naděje i samotná ikona Apple, Steve Jobs, který zanevřel na flash a vidí v HTML 5 budoucnost. Bližší informace o celém projektu vývojářského týmu Google naleznete v odkazu zde. Závěrem se podívejte na přiložené video:  

Zdroj: ComputerBase

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama