scalable-easyblend-eyefinity-na-zaoblene-plose
Novinka Scalable EasyBlend - Eyefinity na zaoblené ploše

Scalable EasyBlend - Eyefinity na zaoblené ploše

Michal Mitrega

Michal Mitrega

6. 4. 2010 08:00 3

Poskládejte vedle sebe několik monitorů a dostanete něco s nestejnou vzdáleností k očím a rušícími rámečky. Společnosti Scalable a Ostendo na to šly jinak.

Reklama

Eyefinity se dnes vydává za novou technologii, která by měla zlepšit herní zážitek tím, že z větší míry využije periferní vidění (u člověka přes 180°). Klasické monitory jsou ovšem na tohle krátké, a tak společnost AMD pozvala na tiskovou konferenci v Santa Clara (USA) dvě firmy, které mají řešení.

Vůbec nejlépe vypadá technologie od Scalable EasyBlend, kteří použili rovnou čtyři 1080p projektory pro zpětnou projekci na zaoblený panel. Výsledkem je překvapivě dobrá kvalita obrazu a žádné rámečky. EasyBlend navíc dokáže nakonfigurovat takřka jakékoliv množství projektorů, které tak můžou vytvořit displej jakékoliv velikosti.

V Ostendo se zase rozhodli zpřístupnit 270° hraní pomocí tří zakřivených 43" obrazovek. I s jednou z nich byste přitom měli dosáhnout podstatně lepších výsledků než u klasického monitoru. Obrazovky měly rozlišení 2880x900, které je dosaženo opět zpětnou projekcí pomocí DLP projektorů. Hlavním problémem je cena 6500 dolarů za jeden displej.

Zdroj: PC Perspective

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama