vitejte-v-matrixu-radeon-hd-5870-2-gb
Novinka Vítejte v Matrixu - Radeon HD 5870 2 GB

Vítejte v Matrixu - Radeon HD 5870 2 GB

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 4. 2010 12:00 21

ASUS připravuje nereferenční model Radeonu HD 5870. Porazí nVidia GTX 480?

Reklama

Těšíte se na Radeon HD 5870 v Matrixovém kabátu? My v PCT se těšíme náramně a nejen proto, že vám jeho recenzi v rámci ČR přinesu exkluzivně jako první. Co vlastně grafická karta ze speciální edice uživatelům nabídne? V první řadě to je hybridní chlazení, které by oproti základním kartám mělo přinést lepší teploty v klidu a v zátěži.

Díky tomu je docíleno i nižší hlučnosti a lepšího přetaktování. Připraveno je pro vás i černé PCB, kvalitní komponenty a slušivý zadní backplate. Asus neponechává nic náhodě a tak karta využívá zesílenou napájecí kaskádu a nestandardní napájení pomocí dvojice 8pin konektorů. Základní modely si vystačí s dvěma 6pinovými konektory. Díky tomu můžeme nejspíše očekávat atak hodnot nad 1 GHz.

Vítejte v Matrixu - Radeon HD 5870 2 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále to jsou frekvence - jádro běží na 900 MHz, paměti na 4900 MHz. Kapacita VRAM je oproti referenční kartě dvojnásobná, připraveny jsou rovné 2 GB typu GDDR5, což se na hry s velkými texturami bude hodit. Čelo poté okupují porty DVI, HDMI a DisplayPort.

Akcelerátor disponuje i inteligentně umístěnými body k měření napětí jádra a pamětí, využívá technologii Super Hybrid Engine a inovovaný nástroj iTracker2. Teprve s ním Matrixový Radeon ožije. Cena a dostupnost je ve hvězdách, dozvíme se ji v příštích týdnech.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama