asus-a-nvidia-wow-k-geforce
Novinka ASUS a nVidia - WOW k GeForce

ASUS a nVidia - WOW k GeForce

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 3. 2010 13:00 9

ASUS ve spolupráci s nVidia nabízí k vybraným grafickým kartám ENGT200 14ti denní zkušební verzi kultovní online hry World of Warcraft od Blizzard Entertainment.

Reklama

ASUS a nVidia - WOW k GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz

Úvodem se podívejme, co vám nVidia GeForce GT 240 mimo online hry nabídne - v první řadě to je prachuvzdorný ventilátor, který je schopný lepšího ochlazování. Výrobce uvádí životnost až 10 000 hodin, což je až o 25% déle než u běžných větráků. Daní za dobře vybavené grafické karty bývají také větší rozměry a hmotnost. Karty se více namáhají, což může způsobit ohnutí nebo prasknutí desky.

Tomu ASUS zabraňuje pomocí původně armádní technologie GPU Guard. GPU Guard zdvojnásobuje zpevnění a předchází prasklinám způsobeným tlakem a zlepšuje odolnost proti otřesu v případě pádu na zem.

ASUS a nVidia - WOW k GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz

Model ENGT240/DI/512MD5 disponuje přepěťovými ochrannými spínači. Pokud dojde k přepětí, jedna nebo více těchto sad přeruší přívod elektrického proudu, aby nedošlo k poškození. Zajištěna je také ochrana proti elektromagnetickému rušení (EMI) snižující vypouštěné a přijímané záření až o 66%.

Podívejme se nyní na parametry - jádro běží na 550 MHz, shadery na 1340 MHz a 512MB videopaměti GDDR5 pracuje na frekvenci 1700 MHz. Komunikaci mezi jádrem a pamětí poté zajišťuje 128bitová sběrnice. Připravena je i podpora rozhraní DirectX 10.1 a HDMI 1.3a. Pro „pařany“ návykového WOW a milovníky HTPC (home-theater PC) se jedná určitě o zajímavou volbu.

Zdroj: ASUS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama