via-predstavila-cipset-vx900
Novinka VIA představila čipset VX900

VIA představila čipset VX900

Michal Kleman

Michal Kleman

23. 3. 2010 19:00 5

  Společnost VIA představila nový čipset pro úsporné procesory Nano, C7-M a Eden.

Reklama

 Novinka společnosti VIA Technologies je určena pro nejúspornější procesory z řad Nano, C7-M a Eden. Jednočipové řešení můžete spárovat s paměťovými moduly typu DDR2 s taktem až 667MHz, nebo s DDR3 moduly s taktem až 1066MHz. Čipset je dále vybaven grafickým jádrem Chrome9 HCM 3D, který podporuje rozhraní DirectX 9. Toto jádro Vám také umožní přehrávat HD videa s rozlišením 1080p, a to díky integrovanému čipu ChromotionHD 2.0.

VIA představila čipset VX900
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle prohlášení mluvčího této společnosti má být nový čipset úlevou pro zákazníky, hledající zařízení na přehrávání HD videa z internetu. "VIA VX900 je nejkompletnější řešení pro digitální HD obsah, které je dnes na trhu dostupné," prohlásil dále Richard Brown, vice prezident pro marketing.

VIA představila čipset VX900
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový čipset navíc poskytuje PCIe 2.0 rozhraní, jednou s osmi linkami a třikrát po jedné lince. Chybět nebude ani HD audio kodek VIA Vinyl HD8, nebo dvojice SATA II portů. Samozřejmostí pak bude osm USB 2.0 výstupů a při připojení monitoru bude k dispozici DVI, HDMI a DisplayPort. Nový čipset je momentálně na cestě k dalším výrobcům.

Podle TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama