tim-cook-dostal-tucnou-odmenu-za-vedeni-apple-bez-jobse
Apple Novinka Tim Cook dostal tučnou odměnu za vedení Apple bez Jobse

Tim Cook dostal tučnou odměnu za vedení Apple bez Jobse

Martin Stančík

Martin Stančík

13. 3. 2010 19:00 9

Tim Cook, který v minulém roce šéfoval Apple v době šestiměsíční nepřítomnosti Steva Jobse, dostane odměnu v přepočtu 400 milionů korun.  

Reklama

Odměnu Cook obdrží na doporučení Steva Jobse za "úžasný výkon při plnění každodenních úkolů" v Apple v době, kdy byl Jobs pryč. Mnoho analytiků a investorů věří, že by Cook jednou Jobse mohl v křesle šéfa Apple nahradit nadobro, i když společnost nikdy takový plán nepředstavila. Cook dostane pět milionů dolarů ke svému platu a předkupní práva na nákup akcií, díky kterým při jejich aktuální ceně vydělá dalších sedmnáct milionů dolarů. "Cook dokázal, že je velmi schopný při řízení Apple. Společnost ho tak musí nějak motivovat, aby v ní zůstal a nepřetáhl jej někdo jiný," říká analytik společnosti Kaufman Bros Shaw Wu.

Tim Cook dostal tučnou odměnu za vedení Apple bez Jobse
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Mluvčí Apple nechtěl odměnu Cooka, kterou ještě musí schválit americká Obchodní komise komentovat. Jobs musel odejít z postu šéfa Apple v lednu 2009 ze zdravotních důvodů, i když na strategická rozhodnutí stále dohlížel. Analytici se v té době obávali, že bez Jobse bude mít Apple problémy - opak však byl pravdou. Za šesti měsíčního Cookova "vládnutí" se cena akcií společnosti vyšplhala o 70%. Kromě nově uděleného bonusu 22 milionů dolarů (407 milionů Kč) si Cook za minulý rok v Apple vydělal dalších 14 milionů dolarů (260 milionů Kč).

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama