acer-pripravuje-notebook-s-obrazovkou-bez-ramu
Novinka Acer připravuje notebook s obrazovkou bez rámu

Acer připravuje notebook s obrazovkou bez rámu

Michal Kleman

Michal Kleman

8. 3. 2010 17:00 3

Laptopy, skládající se prakticky ze dvou tabletů, jsou čerstvou novinkou, která se sotva dere na trh. Acer nyní pracuje na modelu, který tento trend dotáhne o další krůček dál.

Reklama

Novinka, o které se zatím jenom hovoří, se bude skládat z displeje a dotykové klávesnice. Displej však bude poněkud netradičního ražení, barvy se mají zobrazovat přímo ve ztuženém skleněném víku a nikoliv přes LCD monitor, který je normálně do víka vsazený. Podle některých zdrojů by měl být nový notebook vybaven tzv. Gorilla Glas (Gorilím sklem), což je produkt společnosti Corning, který můžeme najít na telefonech Motorola Droid a laptopech Dell Adamo. Tento materiál se prý vyznačuje extrémní tuhostí a odolností proti poškození.

Acer připravuje notebook s obrazovkou bez rámu
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky takto řešenému displeji a tenkté dotykové klávesnici by mělo jít o extrémně malé zařízení. Tech Connect Magazine ještě přidává spekulaci tvrdící, že novinka bude vybavena SoC ARM, pro další snížení hmotnosti, velikosti, ale i spotřeby. Budoucnost jak ze sci-fi filmů s poloprůhlednými dotykovými panely bez rámu není tak daleko. Podle DigiTimes, původního zdroje všech "střípků" (nechci tyto nepodložené spekulace nazývat informacemi), se budoucnosti dočkáme v polovině roku 2010. Už chybí jen laserová pistol a ta kosmická loď... :-)

Acer připravuje notebook s obrazovkou bez rámu
i Zdroj: PCTuning.cz

Acer však není jedinou společností, která na tomto konceptu pracuje. Na prvním obrázku můžete vidět starší koncept Frame Zero z dílen společnosti Fujitsu. Hlavní rival Aceru, Asus, už také notebook s dvojicí dotykových panelů představil a pro zařízení, kde je klasická klávesnice nahrazena softwarovým řešením přímo na obrazovce, nemusíme chodit do nejdražších segmentů - příští model OLPC s označením XO-3 má být vybaven také "pouze" obrazovkou (druhý obrázek).

Podle Engadget, DigiTimes, TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama