vybava-pro-hrace-z-dilny-asus
Novinka Výbava pro hráče z dílny ASUS

Výbava pro hráče z dílny ASUS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 3. 2010 11:00 1

Asus na CeBITu představil novinky pro hráče s označením Republic of Gamers (ROG) v čele s 3D notebookem G51JX, kartou Ares a dvěma 3D monitory s Full HD rozlišením.

Reklama

Jedním z témat letošního veletrhu jsou 3D technologie. Asus nezůstal pozadu a ukázal herní monitor PG276H s frekvencí 120 Hz a úhlopříčkou 27”. Dalším představeným monitorem je 23“ model VG236H, který disponuje stejně jako PG276H 3D displejem s Full HD rozlišením. Oba modely využívají funkci Alternate-frame sequencing ve spojení s aktivními 3D brýlemi, což zdvojnásobuje obnovovací frekvenci na 120 snímků za sekundu. Výsledkem je plynulý obraz bez duchů, vhodný k hraní nejnovějších herních titulů s podporou 3D zobrazení. 

Asus zabudoval 3D technologii také do výkonného herního notebooku G51JX 3D. Tento notebook je vybaven procesorem Intel Core i7 a technologií NVIDIA GeForce 3D Vision, která nabízí hraní ve 3D na 15,6” displeji. Jedná se o vůbec první notebook na světě s touto technologií. Společnost navíc přidává ke každému balení hru James Cameron’s Avatar: The Game.

Výbava pro hráče z dílny ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz

Výbava pro overclockery

Na CeBITu se již tradičně představují také komponentové novinky z řady Republic of Gamers. Základní desky Rampage III Extreme a Crosshair IV Extreme jsou kvůli vysokému výkonu ideálními platformami pro čipové sady Intel X58 a AMD 890FX. Podpora čtyř grafických jader jde ruku v ruce s konstrukcí chlazení. Technologie Extreme Engine Digi+ zajišťuje optimální rovnováhu mezi výkonem a spotřebou energie, díky čemuž se prodlužuje životnost a snižují náklady na energii.

Desky nabízejí  také sadu nástrojů pro přetaktování ROG Connect, umožňující řídit mnoho různých parametrů, a to dokonce vzdáleně z jiného PC. Další užitečnou technologií je RC Bluetooth, která nabízí přetaktování prostřednictvím rozhraní Bluetooth ve smartphonu.

Engine GameFirst desky Crosshair IV Formula byl vytvořen tak, aby vyhovoval on-line funkcím, optimalizoval rychlost připojení a zabraňoval zpoždění. Díky tomu je deska ideální pro hraní síťových her. Snadno si poradí i v případech, kdy na pozadí běží několik náročných úloh současně.

Grafická  karta ARES – herní monstrum

Výbava pro hráče z dílny ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafické karty stanovují hranice pro hraní her na PC. Asus nabídne opravdovou raritu v podobě limitované edice grafických karet ARES, které disponují dvěma grafickými jádry Radeon HD5870 a 4 GB paměti GDDR5 RAM s taktem jádra 850 MHz. To znamená až o 23 % vyšší výkon než špičková karta Radeon HD5970. Masivní 100 mm ventilátor zvyšuje proudění vzduchu až o 600 % v porovnání s podobnými produkty, proti nimž je však ARES nesrovnatelně tišší.

Dalším novou grafickou kartou je MATRIX 5870 s technologií Super Hybrid Engine, která zaručuje během hraní automatický nárůst výkonu o 19 % a velmi tichý pohotovostní režim. Technologie iTracker2 přidává k rozhraní pro přetaktování možnost úpravy časování paměti a dokáže ukládat oblíbené nastavení pro pozdější použití – to vše pomocí jediného tlačítka Safe mode. Technologie Extreme Cooler zase udržuje vyzařované teplo na rozumné úrovni, neboť v reálném čase upravuje rychlost ventilátorů. 

Tentokrát kromě  obrazu i zvuk

Výbava pro hráče z dílny ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafická karta Bravo 220 je vhodná pro PC k domácímu kinu. Kombinuje technologii Asus Splendid Plus se světelnými senzory, které přizpůsobují obraz okolnímu světlu. Karta Bravo 220 se dodává s programem Bravo Media Center, jenž uživatelům umožňuje upravovat filmy, videa, hudbu a fotografie pomocí dálkového ovladače a intuitivního rozhraní. Karta Bravo vyniká i šetrností k životnímu prostředí – šetří více než 28 % energie v porovnání s konkurenčními modely a její provozní hlučnost je takřka nulová, tedy ideální pro prostředí domácí zábavy. 

Ve spolupráci se společností Sennheiser vyvinul ASUS kombinované zvukové karty a sluchátka Xonar Xense. Zatímco většina hráčů na PC trpí velmi malou hodnotou výstupu na většině sluchátek, sluchátka Xonar Xense jsou zásluhou vestavěného zesilovače schopna výkonu 7 Vrms. Vynikne tak sebemenší zvukový detail ve hrách, filmech nebo hudbě, přičemž je optimalizována prostorovost i dynamika.

Sluchátka podporují technologie EAX, DirectSound, Dolby a mnoho dalších standardů. Zvukový engine GX 2.5 nabídne při poslechu skutečně kvalitní prožitek, takže každý pohyb, zašeptání a gesto bude jasně slyšitelné. Na zvukové kartě si dále mohou uživatelé zvolit zvukový režim na základě herního žánru. 

Další informace o produktech a podrobné zprávy naleznete na této adrese.

Zdroj: TZ Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama