fbi-utok-hackeru-muze-byt-jako-vybuch-bomby
Novinka FBI: útok hackerů může být jako výbuch bomby

FBI: útok hackerů může být jako výbuch bomby

Martin Stančík

Martin Stančík

6. 3. 2010 09:00 10

Ředitel FBI tento týden varoval před sílícími kybernetickými hrozbami, za kterými stojí zločinecké organizace i celé státy.  

Reklama

Ve svém proslovu na bezpečnostní konferenci Rober Mueller řekl, že skupiny jako Al-Kajda využívají internet stále více k rekrutování nových členů a plánování útoků. "Teroristé ukazují, že je hackerské dovednosti stále více zajímají a buď vytrénují své vlastní lidi, nebo si na kybernetické útoky najmou hackery zvenčí," řekl Mueller s tím, že "kybernetické útoky by mohly mít stejné dopady, jako výbuch dobře umístěné bomby." Muller také řekl, že nebezpečí představují (blíže nespecifikované) státy, které se zabývají internetovou špionáží.

FBI: útok hackerů může být jako výbuch bomby
i Zdroj: PCTuning.cz

 

"Státy jsou však motivovány politicky. Chtějí naše technologie, naše informace a dokonce i plány zbraní a válečné strategie," řekl Mueller. Prohlášení Mullera přichází v týdnu, kdy španělská policie zadržela tři muže a obvinila je z přípravy jednoho z největších kybernetických útoků poslední doby. Podle Mullera je v boji se zločinem online třeba mezinárodní spolupráce. Dále ředitel FBI vyzval americké společnosti, aby se nebály a přihlásily se pokud zjistí, že byly jejich systémy napadeny. "Minimalizujeme za vás škody, pohlídáme vaše data a zločince vystopujeme," řekl Mueller.

Zdroj: Reuters
 
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama