asus-crosshair-iv-to-nejlepsi-pod-amd
Novinka Asus Crosshair IV - to nejlepší pod AMD

Asus Crosshair IV - to nejlepší pod AMD

Michal Kleman

Michal Kleman

2. 3. 2010 21:00 17

Nové čipsety AMD řady 890 dávají výrobcům základních desek nový prostor realizovat se. Nyní si představíme desky Asus Crosshair IV Extreme a Formula.

Reklama

Novinky Asusu jsou založené na čipové sadě AMD 890FX, tedy na tom nejlepším pro výkonné herní počítače. Oba modely jsou klasického formátu ATX a k nejnovějšímu čipsetu přidávají samozřejmě aktuální severní můstek, ten má označení SB850. Čtvrtá generace řady Crosshair nabádá nadšence ke stavbě co nejvýkonnějších systémů na platformě AM3, novým procesorům budou asistovat DDR3 paměti a až 4 grafické karty ATI do slotů PCI-Express 2.0 x16.

Asus Crosshair IV - to nejlepší pod AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Obě novinky nabídnou nejlepší vychytávky pro přetaktování, a to OC přes tlačítka, iROG a ROG Connect. Model Extreme poskytne uživateli 8SATA portů, model Formula sedm. Šest z nich (u obou desek) vyhovuje standardu SATA 6.0Gbps. Chybět samozřejmě nebude ani osmikanálová integrovaná zvuková karta, nebo Gigabitový Ethernet.

Asus Crosshair IV - to nejlepší pod AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Na novinkách jsou zatím prováděny "dokončovací práce" a finální modely se na trh dostanou až příští měsíc, to však Asusu jistě neuškodí, obě desky se totiž dostanou na trh téměř současně s novými procesory AMD Phenom II X6, na které si pravděpodobně majitelé takovýchto klenotů rádi počkají. Cena desek zatím není známá.

Podle TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama