office-2010-zvolte-si-svuj-format
Novinka Office 2010: zvolte si svůj formát

Office 2010: zvolte si svůj formát

Martin Stančík

Martin Stančík

22. 2. 2010 09:00 11

Tzv. "ballot screen," který bude od března čekat Evropany ve Windows se poprvé objevil i v kancelářském balíku Office 2010.  

Reklama

Podle serveru Neowin.net se ballot objevil v RC verzi Office 2010 pro Evropu a uživatelé si díky němu mohou vybrat z dvou formátů dokumentů. Ballot, nebo-li tabulka, která se uživatelům při prvním spuštění Office 2010 zobrazí, umožňuje nastavit výchozí formát, ve kterém se budou ukládat dokumenty ve Wordu, PowerPointu a Excelu. Na výběr jsou dva - vlastní formáty Microsoftu Open XML a konkurenční formáty OpenDocument. Uživatelé mohou buď zvolit celkově OOXML či ODF, nebo mají možnost nastavit si výchozí formát pro každý program zvlášť.

Office 2010: zvolte si svůj formát
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak dodává Neowin, nový ballot nebyl součástí betaverze Office 2010 a poprvé se objevuje ve verzi RC (Release Candidate), která se dostala do rukou vybraných (evropských) testerů. Microsoft na ballot v Office přistoupil před půl rokem kvůli vyšetřování Evropské komise. Otázkou je, zda je nynější verze ballotu finální, nebo Microsoft do konečné verze Office 2010 přidá na výběr ještě další formáty.
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama