google-zaplati-za-poruseni-soukromi-1-dolar
Novinka Google zaplatí za porušení soukromí 1 dolar

Google zaplatí za porušení soukromí 1 dolar

Martin Stančík

Martin Stančík

2. 2. 2010 15:00 7

Podle amerického federálního odvolacího soudu má pár, který žaloval Google kvůli porušení soukromí, právo na odškodnění ve výši 1 dolaru.  

Reklama

Aaron a Christie Boringovi podali na Google žalobu kvůli službě Street View. Tato služba umožňuje virtuální prohlídku velkých měst (u nás Praha, Brno, Olomouc, Ostrava). Street View vám umožní "být" na ulici daného města díky fotografiím, které v něm Google pořídil. A právě to je problém manželů Boringových, kteří tvrdí, že společnost zasáhla do jejich soukromí, když nafotila jejich dům. Odvolací soud však prohlásil, že pokud manželé nepředloží důkazy o tom, že byli konáním Googlu opravdu poškozeni, přísluší jim pouze odměna ve výši jednoho dolaru.

Google zaplatí za porušení soukromí 1 dolar
i Zdroj: PCTuning.cz

Odvolací soud dále schválil rozhodnutí nižšího soudu, který Google zprostil všech bodů obžaloby. Celý spor se táhne od dubna 2008 - po podání žaloby Google fotografie jejich domu ze svých stránek odstranil. "Díky tomuto rozhodnutí soudu již naše nemovitosti nejsou pouze našimi. Federální soud by za toto jednání měl poskytovat odškodnění," vyjádřil se k rozsudku právník Boringových.
 

Zdroj: CNET

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama