afterburner-a-evga-precision-v-nove-verzi-pro-ovladace-196-21
Novinka Afterburner a eVGA Precision v nové verzi - pro ovladače 196.21

Afterburner a eVGA Precision v nové verzi - pro ovladače 196.21

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 1. 2010 15:50 10

Dvojice pomocníku pro přetaktování karet GeForce se dočkala aktualizace, která odstraňuje problém s frekvencemi u nejnovějších ovladačů.

Reklama

Certifikované ovladače GeForce 196.21 WHQL nepřinesli pouze opravu drobných chyb a podporu SLI a Multi-GPU řešení v nejnovějších titulech, ale také jeden závažný problém. Tím byla chybná detekce a správa frekvencí u akcelerátorů GeForce 8 a vyšší v nástrojích MSI Afterburner, eVGA Precision, RivaTuner, Palit VTune a další. Nemožnost grafickou kartu přetaktovat spustila horečné diskuze na všech hardwarových fórech, kde si uživatelé na tento zásadní problém stěžovali a lámali nad novou verzí hůl.

Afterburner a eVGA Precision v nové verzi - pro ovladače 196.21
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI Afterburner 1.50 beta 5

Dobrou zprávou je, že vývojáři reagují bleskurychle a po aktualizaci nástroje MSI Afterburner 1.50 beta 5, kterou si můžete stáhnout zde, se záhy dočkala „upgradované“ verze také utilita od eVGA. Osobně jsem oba „pomocníky“ vyzkoušel a jak můžete sami vidět, zmiňovanou chybu se podařilo obejít, problém s frekvencemi je tak minulostí. Majitelé karet GeForce si tak můžou zhluboka oddychnout, nic jim už nebrání v tom, aby mohli certifikované ovladače používat. Pokud vám vyhovuje více nástroj od eVGA, pro stažení verze 1.9.1 můžete využít stránek serveru Guru3D.

Afterburner a eVGA Precision v nové verzi - pro ovladače 196.21
i Zdroj: PCTuning.cz

eVGA Precision 1.9.1

Zdroj: MSI eVGA Guru3D

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama