ati-radeon-hd-5830-mainstreamovy-zabijak-s-cypress
Novinka ATI Radeon HD 5830: Mainstreamový zabiják s Cypress

ATI Radeon HD 5830: Mainstreamový zabiják s Cypress

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 1. 2010 17:00 9

Karta by měla být výkonem srovnatelná s Radeonem HD 4890, navíc nabídne podporu rozhraní DirectX 11 a technologii Eyefinity.

Reklama

Podle posledních informací bude Radeon HD 5830 uveden na trh o něco později, než se původně předpokládalo. Co za zdržením vězí, si společnost ATI nechává pro sebe. Podle aktuálních zpráv má být novým dnem D - 5. únor. Karta bude s cenou začínat pravděpodobně na startovní čáře $239, což není úplně to pravé ořechové, ale bude rozhodně levnější než o něco výkonnější a dražší Radeon HD 5850.

ATI Radeon HD 5830: Mainstreamový zabiják s Cypress
i Zdroj: PCTuning.cz

V současné době můžeme s jistotou tvrdit, že grafika nabídne podporu rozhraní DirectX 11, paměti typu GDDR5 a technologii Eyefinity. Další specifikace, jakými je například počet stream procesorů nevíme, ale předpokládám, že číslo bude nižší než v případě modelu HD 5850. Sběrnice bude jistě 256bitová, že by výrobce kartu přiškrtil na tomto citlivém místě, si dokážu představit jen stěží. ATI tak pomalu ale jistě rozšiřuje své portfolio produktů a omezuje manévrovací prostor konkurence na minimum

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama