ces-2010-maji-mini-projektory-sanci
Novinka CES 2010: mají mini projektory šanci?

CES 2010: mají mini projektory šanci?

Martin Stančík

Martin Stančík

12. 1. 2010 19:00 5

Na letošní Consumer Electronics Show byly mimo jiné představeny také mini projektory, které by v příštích letech mohly být integrovány do běžných laptopů.

Reklama

Na letošní CES bylo k vidění mnoho velkých televizorů od různých společností - někteří výrobci se však místo nich v tomto roce chtějí zaměřit na zobrazení v mnohem menším formátu - pomocí mini projektorů velikosti mobilního telefonu. I když jsou tyto projektory zatím spíše vzácné, společnosti jako Microvision, Texas Instruments a 3M si od nich v tomto roce hodně slibují. Například Microvision na konci letošní CES představil projektor velikosti mýdla, který díky laserové technologii vykouzlí opravdu pěkný obraz. Podle Microvisionu se tyto první mini projektory začnou prodávat již v druhé polovině tohoto roku.

CES 2010: mají mini projektory šanci?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Věříme, že do pěti let bude váš mobilní telefon mít v sobě zabudovaný projektor," říká Matt Nichols z Microvisionu. "Všichni jsou z těchto projektorů uneseni," dodává Fraank Moizio ze společnosti Texas Instruments. "Podle nás v nich je velký potenciál." Podle analytiků se nejdříve objeví spíše kamery, ve kterých bude mini projektor zabudován a během několika let budou tyto opravdu integrovány i ve smartphonech. „Zajímavá je také myšlenka integrace mini projektoru do laptopu, takže budete moci třeba jednoduše předvést svou prezentaci,“ říká analytik Jonathan Yarmis.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama