microsoft-technologie-natal-bude-na-podzim
Novinka Microsoft: technologie Natal bude na podzim

Microsoft: technologie Natal bude na podzim

Martin Stančík

Martin Stančík

11. 1. 2010 16:00 13

Microsoft ohlásil, že technologie, díky které může hráč ovládat hru na konzoli Xbox 360 jen vlastními pohyby, bude na trhu v tomto roce.  

Reklama

Konkrétně by se Natal mezi hráče měl dostat v listopadu. Technologie uživatelům umožní ovládat hry pomocí pohybů vlastního těla a řečí - nebudou již tedy potřebovat běžný ovladač. Společnost nové informace o Natalu zveřejnila na letošní CES - podle Microsoftu bude technologie fungovat i ve spolupráci se všemi stávajícími konzolami Xbox 360. Celý systém je založen na různých kamerách, senzorech, mikrofonech a softwaru, který rozpozná i vaše hlasové pokyny. "Odstraňujeme poslední bariéru v hraní - ovladač," řekl Robbie Bach z Microsoftu.

Microsoft: technologie Natal bude na podzim
i Zdroj: PCTuning.cz

Projekt Natal byl vůbec poprvé ohlášen na výstavě E3 v červnu minulého roku. Microsoft zatím nezveřejnil podrobnosti o ceně Natalu či dostupnosti v Evropě. Současně s touto technologií se na podzim objeví i očekávané pokračování hry Halo. A Bach zveřejnil i nějaké statistiky, podle kterých se již prodalo 39 milionů kusů Xboxů a více než 500 milionů her. Navíc prý bude pro konzoli Xbox 360 do tří let dostupných tisíc nových her.
 

Podívejte se, jak Natal funguje: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama