uvedeni-procesoru-intel-core-pro-rok-2010
Novinka Uvedení procesorů Intel Core pro rok 2010

Uvedení procesorů Intel Core pro rok 2010

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 1. 2010 18:00 2

Společnost Intel představila svou novou rodinu procesorů Intel Core pro rok 2010, aneb rychlost a inteligence v jednom.

Reklama

Americké město Las Vegas bylo přepadeno! Nikoliv lupiči, ale ostře sledovaným veletrhem CES 2010. Novinek o produktech je takové množství, že bychom o nich mohli psát do nekonečna. Mezi výrobce, který budí největší pozornost patří určitě společnost Intel. Gigant na poli CPU představil svou zbrusu novou rodinu procesorů Intel Core pro rok 2010. Ta nabídne notebookům, stolním počítačům i integrovaným zařízením nevídanou míru integrace a inteligentní výkon včetně technologie Intel Turbo Boost. Společně s novými procesory Intel Core i7, i5 a i3 prezentoval také 32nanometrový (nm) výrobní proces, který bude poprvé v historii společnosti využíván k výrobě procesorů a k integraci HD grafiky do vybraných čipů.

Uvedení procesorů Intel Core pro rok 2010
i Zdroj: PCTuning.cz

Společně s dalšími postupy pomáhá 32nanometrová výrobní technologie zrychlit počítač a současně snížit spotřebu elektrické energie. Intel představuje více než 25 procesorů, bezdrátových adaptérů a čipových sad. Mezi nimi jsou například nové procesory Intel Core i7, i5 a i3, čipové sady Intel 5 Series nebo adaptéry Intel Centrino Wi-Fi a WiMAX s funkcemi Intel My WiFi. Očekává se, že na základě těchto produktů sjede z výrobních linek více než 400 různých modelů notebooků a stolních PC a dalších 200 modelů integrovaných zařízení.

Uvedení procesorů Intel Core pro rok 2010
i Zdroj: PCTuning.cz

Čipová sada Intel 5 Series podporuje všechny nové procesory Intel Core a je prvním jednočipovým řešením společnosti Intel, které namísto pouhého propojení komponent poskytuje také spoustu inovací a funkcí. Řada Intel Core rovněž disponuje technikami pro snížení spotřeby elektrické energie. Jde například o techniku „HUGI“ („hurry up and get idle“), která procesorům umožňuje rychlé dokončení úloh a prodlužuje životnost baterie.

Uvedení procesorů Intel Core pro rok 2010
i Zdroj: PCTuning.cz

Další funkcí  pro uživatele notebooků je Intel Switchable Graphics umožňující přepínání mezi integrovanou a externí grafikou podle náročnosti provozovaných úloh, a to bez nutnosti rebootování systému. V prvním čtvrtletí letošního roku Intel nabídne řadu procesorů Intel Core pro rok 2010 také ve verzi s technologií Intel vPro. Společnost Intel má další řadu novinek v zásobě, zůstaňte naladěni.

Zdroj: Intel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama