nvidia-gf100-umi-dekodovat-blu-ray-3d-video
Novinka nVidia GF100 umí dekódovat Blu-ray 3D video

nVidia GF100 umí dekódovat Blu-ray 3D video

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

29. 12. 2009 10:00 30

Co se týče 3D obrazu v domácnosti, tedy u filmů, v podstatě se nic nedělo. To všechno spustil až Jamese Camerona, Avatar, který má jako první vyjít na Blu-Ray discích ve 3D verzi.

Reklama

A proto všichni ohlašují, že jejich hardware umí dekódovat 3D video uložené na Blu-Ray discích. První přišlo AMD, které prohlásilo, že plánuje na CES 2010 představit vlastní stereoskopické 3D, které hodlá použít v Blu-Ray přehrávačích a má jít o standard. V kinech to ani tak moc neřešili. Prostě použili stříbrné plátno a lidem dali polarizované brýle. Jenomže oni nepožívají LCD televize nebo plasmy a ani počítač k přehrávání. Potřebujeme tedy něco, co nám to přehraje. Ne každý procesor tohle zvládne a proto si zde najdou uplatnění grafické karty

nVidia GF100 umí dekódovat Blu-ray 3D video
i Zdroj: PCTuning.cz

nVidia proto oznámila, že GF100 bude také umět hardwarově dekódovat Blu-Ray 3D. Můžou být tedy šťastní i ti, kteří v následujícím půlroce budou chtít vrazit nějaké peníze do nákupu 3D techniky a užít si 3D filmy, které jsou na principu Avatara, kdy 3D není ven, ale dovnitř a zároveň nechtějí ve svém počítači vlastnit ATi.

Jenom doplním že ke 3D zobrazení jsou potřeba 2 video streamy. To může tedy znamenat rozlišení 2x 1920x800 s bitratem 50 Mbps na jeden video stream. K tomu ještě musíme započítat audio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama