google-vs-microsoft-v-roce-2009
Novinka Google vs. Microsoft v roce 2009

Google vs. Microsoft v roce 2009

Martin Stančík

Martin Stančík

27. 12. 2009 14:00 11

Giganty Microsoft a Google spolu v tomto roce zápasily na několika "bojištích." Jak dopadlo jejich snažení?  

Reklama


1) IE8 vs. Google Chrome

Každá nová verze IE je pro konkurenci příležitostí ukrást Microsoftu nějaké to procento podílu na trhu. A tento rok se konkurenci dařilo - prohlížeč Chrome od Googlu je dostupný již ve čtvrté verzi a je opravdu velmi rychlý (to samé tvrdí samozřejmě Microsoft o svém Exploreru). I když má IE stále větší uživatelskou základnu, za tento rok si hodně pohoršil, a to i díky Chrome od Googlu.

Vítěz: Google

2) Chrome OS vs. Windows

Na poli operačních systémů se o žádném "souboji" v roce 2009 nedá hovořit. I když Google svůj systém představil, podle pozorovatelů se jej v blízké budoucnosti Microsoft rozhodně bát nemusí.

Vítěz: Microsoft

Google vs. Microsoft v roce 2009
i Zdroj: PCTuning.cz

3) Android vs. Windows Mobile

Na mobilní platformě Microsoft v tomto roce velmi tratil. Namísto vydání Windows Mobile verze 7 vydal pouze verzi 6.5, která oproti té předchozí nepřinesla velké změny. Na druhou stranu Android od Googlu se dostal na mnoho zařízení a pomalu, ale jistě získává stále větší podíl na trhu. Uvidíme, jak tomu bude v roce 2010.

Vítěz: Google

4) Bing vs. Google

Je třeba říci, že Bing si (i díky masivní reklamní kampani) stále polepšuje. Má se však Google reálně čeho bát? Oba vyhledávače si v tomto roce co se týče uživatelské základny polepšily. Obě společnosti uzavřely smlouvy se sociálními sítěmi, představily vyhledávání v reálném čase. Protože si však v tomto roce i přes velkou konkurenci Google opět upevnil své postavení, patří mu zlatá medaile.

Vítěz: Google

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama